Γενική συνέλευση του Φ.Σ. στο ΠΑΜΑΚ μετά από κοινή απόφαση των Τμημάτων

Γενική συνέλευση του Φ.Σ. στο ΠΑΜΑΚ μετά από κοινή απόφαση των Τμημάτων

Φοιτητικοί Σύλλογοι - Γ.Σ.«Οι φοιτητές του Συλλόγου του ΠΑΜΑΚ παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συζητάμε, αποφασίζουμε και δρούμε. Ύστερα από κοινή σύσκεψη των φοιτητών με αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε γύρω από όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές και το μέλλον μας.»

Τα παραπάνω τονίζονται στην κοινή απόφαση των Τμημάτων του ΠΑΜΑΚ η οποία απεστάλει στα «Φοιτητικά Νέα» και δημοσιεύεται.


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/10 στις 12μμ στο αμφιθέατρο τελετών.

Σύμφωνα με το κοινό πλαίσιο (ΠΚΣ) της κοινής απόφασης οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ θα αποφασίσουν στην Γενική Συνέλευση για τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • 23/10 Τετάρτη, Γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΠαΜακ στις 12μμ στο αμφιθέατρο τελετών.
  • 29/10 Τρίτη στις 12.30μμ, Ημέρα Δράσης στη λέσχη.
  • 30/10 Τετάρτη στις 12μμ, Κινητοποίηση στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ για να θέσουμε τα αιτήματα μας και  να δοθεί λύση στα άμεσα μέτρα στήριξης.
  • 31/10 Πέμπτη, Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο που καλούν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι. Στις 7μμ συνάντηση στην Καμάρα. 

Η ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ

Οι φοιτητές του Συλλόγου του ΠΑΜΑΚ παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συζητάμε, αποφασίζουμε και δρούμε. Ύστερα από κοινή σύσκεψη των φοιτητών με αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε γύρω από όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές και το μέλλον μας.

Να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό 

  • Για να καλυφθούν τα κενά στους καθηγητές σε όλα τα τμήματα
  • Να χτιστούν νέες κτηριακές εγκαταστάσεις με περισσότερα αμφιθέατρα
  • Νέα ανέγερση εστιών στο κέντρο της πόλης
  • Για να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές του Παμακ δωρεάν και ποιοτικά
  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα βιβλία και να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα συγγράμματα για τις ανάγκες των μαθημάτων 

Άμεσα μέτρα στήριξης για τους φοιτητές 

  • Να κατοχυρωθεί η πτυχιακή εξεταστική σε όλα τα τμήματα του ΠαΜακ και να μην περάσει το ν+2.
  • Καμία αφαίρεση μαθημάτων από τα προγράμματα σπουδών μας και επαναφορά βασικών μαθημάτων που έχουν ήδη αφαιρεθεί.
  • Ένταξη παιδαγωγικής επάρκειας στο πτυχίο για τις καθηγητικές σχολές (ΕΚΠ).
  • Να παρθούν όλες οι μετεγγραφές στο ΠΑΜΑΚ. Να παρακολουθούν κανονικά όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια οι φοιτητές που έχουν δηλώσει μετεγγραφή. Να τους δοθούν βιβλία, πρόσβαση στις ηλεκτρονικές φόρμες των τμημάτων, να γίνει ξεχωριστή υποβολή αιτήσεων για να δικαιούνται κάρτα σίτιτης. 
  • Να υπενοικιαστούν άμεσα ξενοδοχεία με την ευθύνη του κράτους και του πανεπιστημίου στους φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση για εστία. Να μην μένει κανένας φοιτητής που δικαιούται εκτός εστιών, ούτε να διώχνονται συμφοιτητές μας μετά το 4ο έτος.
  • Να εκτυπώνονται οι σημειώσεις από το compus δωρεάν. 
  • Να δοθεί επίδομα στέγασης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι. 
  • Να χωριστούν τα τμήματα αλφαβητικά έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε όπως πρέπει τα μαθήματα μας. Ιδιαίτερα σε ΟΔΕ, Πληροφορική, Λογιστική και ΕΚΠ δεν χωράμε να κάτσουμε στο αμφιθέατρο. 

Να μην περάσει η ισοτιμία κολλεγίων - πανεπιστημίων 

Με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της  ΝΔ την επόμενη εβδομάδα θέτει την τροπολογία για την παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολλεγίων εξωτερικού (χωρών εκτός ΕΕ) με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Εισάγει στο όνομα της ισοτιμίας την απλήρωτη δοκιμαστική εργασία των αποφοίτων του εξωτερικού ως προπαρασκευαστικό διάστημα για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα. Αυτό για εμάς σημαίνει πρώτον ότι ανοίγει το δρόμο να γίνει το ίδιο και σε εμάς το επόμενο διάστημα. Δεύτερον ότι αφού θα υπάρχει διαμορφωμένο τμήμα εργαζομένων που θα δουλεύει φθηνά θα αξιοποιηθεί ως όχημα για να πέσουν και άλλο τα εργασιακά δικαιώματα όλων. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους αποφοίτους των κολλεγίων αλλά από κοινού να δώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει αυτό το άρθρο νόμου. Διεκδικούμε δουλειά στο αντικείμενό μας με δικαιώματα, το πτυχίο μας να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.  

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα 

Μας λένε ότι αφού δεν υπάρχουν λεφτά πρέπει να πληρώσετε εσείς! Η κυβέρνηση ενισχύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ετοιμάζει νοίκια στις εστίες, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κόστος σπουδών που ήδη έχουμε. Δεν δίνουν χρήματα για τις σπουδές μας την ίδια στιγμή που λένε ότι έχουμε ανάπτυξη. Παράλληλα μοιράζουν επιδόματα στους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και μεγαλεμπόρους, δίνουν τα πλεονάσματα που ξεζουμίζουν από τις οικογένειές μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με φόρα να σαρώσει κάθε δικαίωμά μας παίρνοντας τη σκυτάλη από τη προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νόμοι Γαβρόγλου που έβαλαν με νόμο τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, που διαμόρφωσαν πτυχία- φοιτητές- πανεπιστήμια πολλών κατηγοριών, που αποσύνδεσαν ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα, που έκαναν την ισοτιμία πανεπιστημίων - κολλεγίων, που δημιούργησαν τους ενεργούς-ανενεργούς φοιτητές, είναι το έργο που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση και προσπαθεί να το πάει ένα βήμα παρακάτω με βάση τις οδηγίες της ΕΕ. Η λεγόμενη αυτονομία και αυτοδιοίκηση των σχολών, που η κυβέρνηση και η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ διαφημίζουν ως δήθεν καινοτομία, υπάρχει χρόνια. Στο όνομα της αυτοδιοίκησης το πανεπιστήμιο υπολειτουργεί και έχει μετατραπεί σε επιχειρήση. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της πρυτανείας να λύσουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Όλοι εμείς που θέλουμε να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα αυτό που επιλέξαμε, που με μεράκι παρακολουθούμε τα μαθήματα μας, είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. 

Προχωράμε σε:

  • 23/10 Τετάρτη, Γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΠαΜακ στις 12μμ στο αμφιθέατρο τελετών.
  • 29/10 Τρίτη στις 12.30μμ, Ημέρα Δράσης στη λέσχη.
  • 30/10 Τετάρτη στις 12μμ, Κινητοποίηση στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ για να θέσουμε τα αιτήματα μας και  να δοθεί λύση στα άμεσα μέτρα στήριξης.
  • 31/10 Πέμπτη, Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο που καλούν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι. Στις 7μμ συνάντηση στην Καμάρα. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr