Μεγάλο συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Μεγάλο συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Μεγάλο διήμερο συνέδριο, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, με τίτλο «Ευρώπη: Η βαλκανική φαντασίωση. Σύγχρονα ζητήματα και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», προς το οποίο έχει απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, με συμμετοχή εισηγητών και ομιλητών ευρύτατου και πολύπλευρου φάσματος, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το συνέδριο, το οποίο θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΕΕΔΔΔΣ), σε συνεργασία με το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΒΣΑΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Αντιπρύτανης, καθηγητής του τμήματος ΒΣΑΣ, Δημήτριος Κυρκιλής.

Εισαγωγικές ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο Στέλιος Περράκης, ομότιμος καθηγητής Παντείου, πρώην Πρέσβυς – Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Πρόεδρος της ΕΕΔΔΔΣ, καθώς και ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών Birkbeck College Λονδίνου.

Έγκριτοι και ειδικοί ομιλητές από τους χώρους της επιστήμης, της διπλωματίας και της δημοσιογραφίας θα συμμετάσχουν στο διήμερο συνέδριο. Στον επιβλητικό κατάλογο περιλαμβάνονται οι εξής: Δ. Ακριβούλης, Γ. Ανεψιού, Θ. Ανθρακίδης, Κ. Αντωνόπουλος, Σ. Αποστολίδου, Βλ. Βλασίδης, Έφ. Βουτυρά, Β. Γραμματίκας, Άγγ. Γιόκαρης, Εμμ. Γούναρης, Κ. Δουζίνας, Ν. Ζάικος, Β. Καρακωστάνογλου, Χ. Καραμπαρμπούνης, Κ. Κεντρωτής, Δ. Κούρτης, Ηλ. Κουσκουβέλης, Ελ. Κουτσουράκη, Κλ. Κυριακίδης, Δ. Κυρκιλής, Άρ. Κωνσταντινίδης, Γ. Μάνος, Γ. Μαραγκός, Ν. Μαραντζίδης, Μ. Μαρινάκη, Μ.-Ντ. Μαρούδα, Γ. Μπουρνούς, Αντ. Μπρεδήμας, Αγγ. Νεστορούδη, Π. Παπασαραντόπουλος, Ευθ. Παπασταυρίδης, Στ. Περράκης, Π. Σαββίδης, Μ. Σαρηγιαννίδης, Άγγ. Συρίγος, Μ. Τελαλιάν, Αντ. Τζανακόπουλος, Γ. Τζιβάρας, Στ. Τζίμας, Ειρ. Τριάρχη, Ντ. Τσάκα, Φ. Τσιμπιρίδου, Κ. Τσιτσελίκης, Ν. Χαραλαμπόπουλος, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Γ. Χρηστίδης, Κ. Χρυσόγονος.

Η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Στους παρόντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr