Δυναμική συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυναμική συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα δυναμική θα είναι φέτος η παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 83η διοργάνωση της ΔΕΘ, με το δικό του εκθεσιακό χώρο στο Περίπτερο 14 (σταντ 3), στον οποίο θα παρουσιάζονται οι επιστημονικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα θα φιλοξενούνται οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου, το TEDxUniversityofMacedonia, καθώς και η διάσημη, πλέον, Ακαδημία Ρομποτικής.

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα γίνουν αύριο, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11 το πρωί, με την παρουσία των νέων Πρυτανικών Αρχών, οι οποίες ανέλαβαν την ηγεσία του Ιδρύματος πριν από λίγες ημέρες.


Όπως επισημαίνει ο νέος Πρύτανης, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης, «η παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 83η ΔΕΘ σηματοδοτεί την προσήλωση του Ιδρύματος στην εξωστρέφεια, η οποία, μεταξύ άλλων, σημαίνει σύνδεση, στενή συνεργασία και ενεργό συμμετοχή στους οικονομικούς και παραγωγικούς θεσμούς και φορείς της πόλης. Η Διεθνής Έκθεση είναι ίσως ο εμβληματικότερος από αυτούς, καθώς αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Ιδιαίτερα στη φετινή διοργάνωση με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αναμένεται να προσελκύσει ρεκόρ επισκεπτών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα έχει ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα να παρουσιάσει στο κοινό τα νέα του επιτεύγματα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά και να φιλοξενήσει στο χώρο του περιπτέρου του εκδηλώσεις που θα φέρουν σε επαφή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων επιστήμονες, επιχειρηματίες αλλά και απλούς επισκέπτες».

Παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα υπάρχει, επίσης, και στο σταντ 10 του Περιπτέρου 14, όπου εκεί θα εκθέσουν τις δράσεις τους η AIESEC (UOM) και το Finance Club του Ιδρύματος.

Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr