O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ειρωνεύεται Φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ειρωνεύεται Φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ειρωνεία και έμμεσες αναφορές στο φοιτητικό παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας στη διαμαρτυρία μερίδας φοιτητών για τη μη καταβολή του φοιτητικού επιδόματος και για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες του Ρεθύμνου.

Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου, σε μια εκδήλωση όπου ήταν παρούσα τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημίου όσο και ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα φοιτητών «Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 630 φοιτητές στο Ρέθυμνο και 400 στο Ηράκλειο έχουν κάνει αίτηση και ακόμα περιμένουν να καταβληθεί το επίδομα, ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται.


Πρόκειται για φοιτητές με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βλέπουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ως προϋπόθεση για να μπορέσουν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, που την στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε πάγια έξοδά τους». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής τους οι εκπρόσωποι των φοιτητών έθεσαν το θέμα της έλλειψης νερού στις φοιτητικές εστίες του Ρεθύμνου αλλά και του υψηλού κόστους μετακινήσεων με τα αστικά ΚΤΕΛ από και προς τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Τέλος, διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό να συναντηθούν με τον πρύτανη για να θέσουν τα αιτήματά τους.

Απάντηση του Πρύτανη

Σε άκρως ειρωνικό ύφος απάντησε στους φοιτητές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας. Χωρίς να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους περιορίστηκε να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία» στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές ενώ συνέκρινε την κινητοποίησή τους με το φοιτητικό παρελθόν του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα είπε: «επειδή προβλέπω ότι μερικοί από σας θα έχετε και πρωθυπουργική καριέρα, ελπίζω να είστε πιο ευγενείς όταν γίνετε πρωθυπουργοί».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε Ακόμη: Τρείς Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης υποψήφιοι για νόμπελ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr