Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: «Δεν είδαμε άσπρη μέρα ακόμα»

Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: «Δεν είδαμε άσπρη μέρα ακόμα»

Αύξηση των επιχορηγήσεων του πανεπιστημίου Κρήτης για καλή την καλή του επίδοση, αλλά πάνε στη... ΔΕΗ.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς παρά την αυξημένη επιχορήγηση την οποία έλαβε, δεν ήταν αρκετό για να καλύψει το υψηλό ποσό των λογαριασμών ρεύματος. 


Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, η αύξηση της επιχορήγησης δεν είναι ορατή στα μέλη του Ιδρύματος, λόγω της αυξημένης, επίσης, ενεργειακής δαπάνης. 

«Δεν είδαμε άσπρη μέρα ακόμα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο cretalive. Τα τελευταία δύο χρόνια, το Ίδρυμα από 3,4 εκ ευρώ λαμβάνει 4,2 εκ ευρώ, με τα επιπλέον κονδύλια να καταλήγουν στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του. 

Σημειώνεται πως το πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει αύξηση στην επιχορήγησή του για τακτικές δαπάνες χάρη στην καλή του ακαδημαϊκή επίδοση.

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός ήταν ήδη ελλειμματικός κατά 1 εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με έκτακτη επιχορήγηση βοήθησε στην εξόφληση των λογαριασμών κι έτσι η χρονιά έκλεισε χωρίς χρέος. 

Ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε θα καταβληθεί η νέα επιχορήγηση που αναμένεται και το κατά πόσο θα καλύψει τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr