Πήρε το πολυπόθητο πτυχίο στα 88 και ξεκινά μεταπτυχιακό

Πήρε το πολυπόθητο πτυχίο στα 88 και ξεκινά μεταπτυχιακό / Ο Δημήτρης Μουδατσάκης δεν έκανε ούτε μια απουσία

Η μόρφωση χρόνια δεν κοιτά - Πριν από δέκα χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία, να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσει στο πανεπιστήμιο - Σήμερα κρατά στα χέρια του το πολυπόθητο πτυχίο. Δίπλα του, ήταν σύσσωμη η οικογένειά του, τα τρία παιδιά και τα 7 εγγόνια του που είναι ιδιαίτερα υπερήφανα για τον παππού τους που ετοιμάζεται πλέον να κάνει και το μεταπτυχιακό του.

Ούτε μια απουσία στα φοιτητικά έδρανα δεν έκανε ο Δημήτρης Μουδατσάκης, ο οποίος αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στα 88 του χρόνια και πήρε το πολυπόθητο πτυχίο.


Πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν 78, ο κ. Μουδατσαδάκης αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία, να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσει στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, συστηματικής μελέτης και ατελείωτων πήγαινε-έλα με το υπεραστικό λεωφορείο από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο, ο 88χρονος φοιτητής ήταν εξαιρετικά συνεπής.

Δεν έκανε καμία απουσία, δεν έχασε κανένα μάθημα και κατάφερε μετά από τέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή του στη σχολή που ονειρευόταν, ο Δημήτρης Μουδατσάκης κράτησε στα χέρια του το πτυχίο του, έχοντας κοντά του τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, καταχειροκροτήθηκε και παρέλαβε τον πολυπόθητο πάπυρο μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, επευφημιών και πανηγυρισμού:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr