Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν ο άτυχος 50χρονος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν ο άτυχος 50χρονος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ένας άνθρωπος δραστήριος κι αεικίνητος, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ήταν ο Κώστας Βεργάκης, ένα από τα δύο θύματα που θρηνήσαμε το περασμένο Σάββατο, στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου, στην πρωτοφανή θεομηνία η οποία “σάρωσε” την ανατολική Κρήτη.

Φωτογράφος στο επάγγελμα, αλλά και φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο 50χρονος είχε έναν αιώνιο έφηβο μέσα του. Τούτο το μαρτυρά και η απόφασή του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ως μαθητής του 4ου Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου, και να περάσει στο Πανεπιστήμιο. Τον γοήτευε η φιλοσοφία, όπως εξομολογούνταν, αναφέρει το goodnet. Ποτέ του δεν σταμάτησε να ονειρεύεται. Έτσι, το 2020 απ’ τα θρανία βρέθηκε στα φοιτητικά έδρανα. Πίστευε στις δεύτερες ευκαιρίες και ήθελε να δίνει το καλό παράδειγμα – ειδικά στα παιδιά του, λένε οι φίλοι του, που θρηνούν για τον άδικο και τραγικό χαμό ενός “ανθρώπου γεμάτου ζωή”, όπως τον περιγράφουν.


“Ρουφούσε” τις απλές στιγμές της καθημερινότητας μέχρι το μεδούλι, συμπληρώνουν άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον του, μη μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι ο αγαπημένος τους Κώστας έφυγε τόσο γρήγορα και αναπάντεχα από κοντά τους...

Θλίψη στην κηδεία του 50χρονου

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον άτυχο 50χρονο που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο όχημά του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου.

Το τελευταίο αντίο στην άτυχη 49χρονη Ευγενία Κυρίλοβα, που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο, θα πουν φίλοι και συγγενείς το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:30. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι.

Το κόκκινο αυτοκίνητο του 50χρονου φοιτητή και φωτογράφου Κωνσταντίνου Βεργάκη στο οποίο επέβαινε και η 49χρονη συνεργάτις του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε το κακό. Ο 50χρονος πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα. Η 49χρονη συνεργάτις του άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια να σωθεί, παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και έχασε τη ζωή της. Βρέθηκε νεκρή από τον ίδιο της τον σύζυγο σχεδόν 24 ώρες μετά.

Τα τελευταία λόγια του 50χρονου στη σύζυγό του

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ο άτυχος φωτογράφος τα τελευταία λεπτά της ζωής του μιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, λέγοντάς της ότι τον «πλάκωσε» το ρέμα.

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του γιου του περιέγραψε ο πατέρας του Κωνστανίνου Βεργάκη μιλώντας στον Alpha. «Δεν έπαιρνε το αμάξι μπροστά, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και λέει “έκλεισα τα τζάμια, μας πλάκωσε το ρέμα” και εκεί έσβησε σε μια στιγμή το τηλέφωνο», αποκάλυψε ο πατέρας του άτυχου 50χρονου.

ΣΟΚ: Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος / Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr