Κατασκευή 3.000 νέων φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

3.000 νέες φοιτητικές κατοικίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μέσω ΣΔΙΤ το έργο, με την σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ – Οι εν λόγω φοιτητικές εστίες αναμένεται να λύσουν για τις επόμενες δεκαετίες το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών του…

Με στόχο η φοιτητική κατοικία να αλλάξει τελείως τη μορφή των πανεπιστημιουπόλεων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, προσδίδοντας θετική αξία στο πανεπιστήμιο Κρήτης, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το μεγάλο έργο της κατασκευής των 3.000 νέων φοιτητικών κατοικιών στο νησί, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ


Οι εν λόγω φοιτητικές εστίες αναμένεται να λύσουν για τις επόμενες δεκαετίες το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών του.

Τα έργα αυτά, όπως τονίστηκε σε ειδικό συνέδριο του πανεπιστημίου Κρήτης, θα γίνουν με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα και την σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ έως τα τέλη του χρόνου θα έχει γίνει η διακήρυξη του έργου και μέσα στο 2023 θα έχει προκύψει και ο ανάδοχος κατασκευαστής των φοιτητικών κατοικιών.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός του έργου μέσω ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών -2.000 στο Ρέθυμνο και 1.000 στο Ηράκλειο- καθώς και ενός νέου αμφιθεάτρου στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, αποτέλεσε το αντικείμενο συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεχνογνωσίας ΣΔΙΤ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης: 

«Η φοιτητική κατοικία θα αλλάξει τελείως τη μορφή των πανεπιστημιουπόλεων και θα δώσει αξία θετική στο πανεπιστήμιο Κρήτης … έχει τελειώσει η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και περιμένουμε την τελική έγκριση από τη γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και τους συμβούλους που έχουμε για να διακηρύξουμε το έργο και να ανακηρυχτεί ανάδοχος.»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρύτανη, «καλώς εχόντων των πραγμάτων πιστεύομε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό ή τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την ανακήρυξη του αναδόχου για το μεγάλο έργο».

Αντίστοιχα έργα φοιτητικών κατοικιών «τρέχουν» ταυτόχρονα το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου μέσω του συνεδρίου στου Γάλλου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης των έργων ΣΔΙΤ, μιας και δεν υπάρχει εμπειρία αντίστοιχων έργων στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr