Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έφυγε από τη ζωή Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έφυγε από τη ζωή Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής

"Ανήκει στην πρώτη γενιά καθηγητών που στελέχωσαν την Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του διακεκριμένου καθηγητή Ορέστη Μανούσου εξέδωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Κοσμήτορας της Σχολής, Γιώργος Κοχιαδάκης, αναφέρεται:


"Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά τον εκλιπόντα Ομότιμο Καθηγητή Γαστρεντερολογίας Ορέστη Μανούσο.

Ο Ορέστης Μανούσος, γιος του ιατρού Νικολάου Μανούσου γεννήθηκε στα Ανώγεια Κρήτης το 1931. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο του το 1956. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1961 και της Γαστρεντερολογίας το 1965. Κατείχε τον ακαδημαϊκό τίτλο του διδάκτορος Φιλοσοφίας της Οξφόρδης (1964) ενώ διετέλεσε υφηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1973.

Ακολούθησε θητεία μακράς μετεκπαίδευσης στη Γαστρεντερολογία σε γνωστά νοσηλευτικά κέντρα του Εξωτερικού: Οξφόρδη και Columbia, N. Yόρκη. Διορίστηκε σε μόνιμη θέση Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1985 και ανέλαβε τη διεύθυνση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής το 1977.

Ο Ορέστης Μανούσος ανήκει στην πρώτη γενιά καθηγητών που στελέχωσαν την Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Υπήρξε εξαίρετος κλινικός γιατρός με διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες και καλός πανεπιστημιακός δάσκαλος.

Συνταξιοδοτήθηκε το 1998 ενώ το 2003 ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πέραν του επιστημονικού και ερευνητικού του έργου, ασχολήθηκε με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων με εστιασμένο ενδιαφέρον στο ιστορικό μυθιστόρημα.

Η Ιατρική Σχολή εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr