Διά ζώσης μάθημα φοιτητών σε Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Διά ζώσης μάθημα φοιτητών σε Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Φοιτητές της Ιατρικής Κρήτης παρακολούθησαν διά ζώσης μάθημα στο εξωτερικό αμφιθέατρο της Σχολής - Τρίτη συμβολική διάλεξη μετά από αυτές σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ.

Ένα ακόμα συμβολικό διά ζώσης μάθημα πραγματοποιήθηκε σε ΑΕΙ της χώρας. Μετά τη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και το Παιδαγωγικό του ΑΠΘφοιτητές παρακολούθησαν διάλεξη και στην Ιατρική Σχολή Κρήτης.


Τη διάλεξη πραγματοποίησε ο Καθηγητής Φυσιολογίας Ιωάννης Δαλέζιος.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι φοιτητές αναφέρουν:

Δελτίο τύπου για τη συμβολική διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή Κρήτης μετά από περισσότερο από 1 χρόνο κλειστών σχολών

Σήμερα, 19 Μαρτίου και ώρα 12:00, φοιτητές Ιατρικής από όλα τα έτη μαζεύτηκαν στο εξωτερικό αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου για ένα διαφορετικό μάθημα συμβολικού χαρακτήρα, έπειτα από 1 χρόνο απουσίας από τα Πανεπιστήμια. Τη διάλεξη ανέλαβε να παραδώσει ο Καθηγητής Φυσιολογίας Ιωάννης Δαλέζιος, ο οποίος σταθερά όλον αυτό τον καιρό βρίσκεται πλάι στους φοιτητές και τις προσπάθειές τους.

Το μάθημα, Που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο και τηρώντας τις αποστάσεις, αφορούσε την “φυσιολογία” του Πανεπιστημίου, μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξής του, ενώ συζητήθηκαν και επίκαιρα θέματα για το Πανεπιστήμιο του σήμερα. Μπροστά στην αδιαφορία της κυβέρνησης για το επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουμε και στη μέριμνά της να περνάει νομοσχέδια για τις κλειστές εδώ και 1 χρόνο σχολές, δίνουμε το “παρόν” και λέμε ως εδώ στην αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Ως εδώ και στις διπλωματικές απαντήσεις περί επιστροφής μας στα νοσοκομεία και στην κλινική άσκηση. Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές. Το μέλλον είναι οι φοιτητές. Και όπως φάνηκε σήμερα, ίσως τελικά υπάρχει ελπίδα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr