Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κινητοποίηση Φ.Σ. στη Σύγκλητο

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κινητοποίηση Φ.Σ. στη Σύγκλητο

Παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα 18/2 στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα φοιτητών από το Ηράκλειο.

Οι φοιτητές έθεσαν στη συζήτηση το ζήτημα της μη εφαρμογής του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια που ψηφίστηκε, καθώς και το ζήτημα του ασφαλούς ανοίγματος των σχολών.


Όπως αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ηρακλείου Κρήτης: "Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου απέφυγε να πάρει σαφή θέση εναντίωσης και καταδίκης του νομοσχεδίου, παρά την πίεση των φοιτητών, ενώ ενέμεινε σε πλευρές προηγούμενης απόφασης της συγκλήτου πάνω σε αυτό το ζήτημα, που αφορούν στο ότι «δεν θέλουμε αστυνομία», «δεν σκοπεύουμε να διαγράψουμε φοιτητές μας», «οι χώροι που είναι στην ιδιοκτησία του πανεπιστημίου χρειάζονται φύλαξη και ελεγχόμενη πρόσβαση εκεί όπου υπάρχει εξοπλισμός» κλπ. Ωστόσο, δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της συγκλήτου θα συζητηθεί ξεχωριστά το ζήτημα της εφαρμογής του στο δικό μας πανεπιστήμιο, όπως επίσης αυτό θα συζητηθεί και στο πρυτανικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό την πίεση που έχουν ασκήσει οι αντιδράσεις εκατοντάδων φοιτητών και καθηγητών του ιδρύματος, αλλά και συνολικά της κοινωνίας, το προηγούμενο διάστημα, ο Πρύτανης δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση πραγματοποίησης εκδήλωσης μεταξύ των διοικήσεων, των καθηγητών και των φοιτητών για να συζητηθεί το νομοσχέδιο.

Σχετικά με τα ζητήματα του ανοίγματος των σχολών, υπήρξε προσπάθεια από τη μεριά της συγκλήτου να μετατεθούν οι ευθύνες της προβληματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω του ενός χρόνου κλειστών σχολών, αποκλειστικά «στην Πολιτεία». Εξασφαλίστηκε, παρ’ όλα αυτά, ότι θα υπάρξει άμεση επικοινωνία του Πρύτανη με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο, και επίσημη ανακοίνωση μετά από αυτό, πάνω στο αίτημα των φοιτητών για άμεση διά ζώσης διεξαγωγή των εργαστηριακών και κλινικών (όπου δε γίνονται) ασκήσεων.

Οι φοιτητές δηλώνουμε ότι μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, ώστε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματικά να μην εφαρμοστεί και να παρθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσουμε ομαλά τις σπουδές μας."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr