Παρέμβαση Φ.Σ Βιολογικού-Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρέμβαση Φ.Σ Βιολογικού-Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης τη μέρα της Απεργίας

Ανακοίνωση των ΦΣ CSD και Βιολογικού για την παρέμβαση στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Συμβολική παρέμβαση στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι CSD και Βιολογικού σήμερα Πέμπτη 26/11, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στην απεργία.


Σε δήλωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Πραγματοποιούμε τη σημερινή συμβολική παρέμβαση θέλοντας να αναδείξουμε τα δικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις στη σημερινή μέρα απεργίας που είναι μέρα αγώνα. Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης προς τους φοιτητές και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί συνολικά τη λειτουργία των πανεπιστημίων αφού από τη μία η επιχειρηματική δράση συνεχίζεται κανονικά και από την άλλη ο ΕΛΚΕ όλο αυτό το διάστημα λειτουργεί κανονικά, διαχειριζόμενος χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να συνεχίζεται απρόσκοπτα η ερευνητική διαδικασία του ΠΚ. Την ίδια στιγμή οι σχολές μας παραμένουν ουσιαστικά κλειστές με την τηλεκπαίδευση να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται παραπάνω οι σπουδές μας και να μένουμε για ένα ακόμα εξάμηνο στον αέρα».

Με ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και οι διοικήσεις πρέπει να πάρουν μέτρα διεκδικούμε:

  • Να παρθούν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην τηλεκπαίδευση.
  • Να παρθούν μέτρα ώστε μετά το τέλος της καραντίνας να επιστρέψουμε στις σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας.
  • Πρόσληψη εκπαιδευτικού και προσωπικού στην καθαριότητα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι στο Ηράκλειο.
  • Να συνεχιστεί η πρακτική άσκηση όσων φοιτητών τοεπιθυμούν ιδιαίτερα σε φορείς που συνεχίζουν να έχουν κανονική λειτουργία. Να εξασφαλιστεί επίδομα 800 € για όσους διέκοψαν την πρακτική τους λόγω των μέτρων περιορισμού και να διατηρηθεί η θέση τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr