9o Διεθνές Συνέδριο για το Αρχαίο Μυθιστόρημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ένατο Διεθνές Συνέδριο για το Αρχαίο Μυθιστόρημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Tμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το Ένατο Διεθνές Συνέδριο του Ρεθύμνου για το Αρχαίο Μυθιστόρημα (RICAN 9) στις 9-11 Οκτωβρίου.

Το θέμα του RICAN 9 είναι «Σώμα και κείμενο στο αρχαίο μυθιστόρημα» (Body and Text in the Ancient Novel). Οι ομιλητές και ομιλήτριες προέρχονται από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και θα εξετάσουν αφενός τους τρόπους με τους οποίους το ανθρώπινο σώμα αναπαρίσταται στο αρχαίο ελληνικό και το ρωμαϊκό μυθιστόρημα και αφετέρου το διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στη λογοτεχνική αναπαράσταση του σώματος και τη μυθιστορηματική σύνθεση και ερμηνεία. Επίσης, οι ανακοινώσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διακειμενικότητας, σχέσης λογοτεχνίας και τέχνης, αλλά και κατασκευής φύλου στον αρχαίο κόσμο.  


Το Ένατο Διεθνές Συνέδριο του Ρεθύμνου για το Αρχαίο Μυθιστόρημα (RICAN 9) ξεκινά την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00 στο Φοιτητικό-Πολιτιστικό Κέντρο ΞΕΝΙΑ (Νικ. Ψαρρού 46) και περιλαμβάνει συνολικά πέντε συνεδρίες.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr