Φοιτητές διαμαρτύρονται για υποχρεωτική εξέταση προόδου την ημέρα του Πολυτεχνείου

Φοιτητές διαμαρτύρονται για υποχρεωτική εξέταση προόδου την ημέρα του Πολυτεχνείου

«Σπουδαζουμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Επιστήμης υπολογιστών. Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι ενώ σε πολλά Πανεπιστημια της χώρας τις τελευταίες 2 μέρες τα μαθήματα έχουν αναβληθεί λόγω της Εθνικής μας επετείου, στο δικό μας Τμήμα αποφασίστηκε αύριο να δοθεί υποχρεωτική εξέταση, παρά τις παρακλήσεις μας για αλλαγή της ημερομηνίας. 

Ο καθηγητής μας αποφάσισε να μας αγνοήσει επιδεικτικά. Απ' οτι φαίνεται η μέρα αυτή έχει πάψει πλέον να θεωρείται σημαντική ακόμα και από εκείνους που εμπλέκονται άμεσα με την Παιδεία. Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε εσάς εφόσον η Πρυτανεία είναι δυσπρόσιτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Σχολή μας ανύπαρκτοι. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τμήματος μας σε πολλά θέματα που έχουν εμφανιστεί, δηλώνει ότι σε κάθε μάθημα ο εκάστοτε καθηγητής έχει την απόλυτη δικαιοδοσία και άρα μπορεί να επιβάλλει στους φοιτητές οτι θεωρεί πρέπον.


Τέλος, το υπουργείο Παιδείας -αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- λαμβάνει τη θέση ότι κάθε Πανεπιστήμιο είναι αυτοδιοικούμενο και δε μπορεί να παρέμβει. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, για κάτι τόσο αυτονόητο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς μας γύρισαν την πλάτη. Το μόνο που ζητάμε είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την πραγματική κατάσταση της Σχολής μας.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr