Αντίθετο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην μετατροπή των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια

Αντίθετο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην μετατροπή των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια

Την αντίθεσή της στις αλλαγές που επέρχονται στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, από την μετατροπή των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια ή τη συγχώνευσή τους με αυτά, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με μια αρνητική και μια λευκή ψήφο.

Όπως αναφέρεται, οι διαδικασίες αυτές δεν βασίζονται σε ένα σαφές σχέδιο για τον ρόλο των ΤΕΙ ή των Πανεπιστημίων, τις ελλείψεις ή τις προοπτικές στην αγορά εργασίας, και κινδυνεύουν να εκφυλιστούν σε μια ονομαστική αναβάθμιση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.


Στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται ακόμη: «Η ίδια η αρχή της συγχώνευσης φαίνεται να αμφισβητεί την χρησιμότητα της τεχνικής εκπαίδευσης και του ρόλου της στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας όπου και όταν αποφασίζεται, πρέπει να βασίζεται σε ανοικτές κρίσεις ώστε να μην αποκλείονται νέοι πολύ αξιόλογοι επιστήμονες

Η διασπορά και η χωροταξική κατανομή που προέκυψαν δυσχεραίνουν περισσότερο παρά διευκολύνουν τις αναγκαίες σήμερα συγκλίσεις και συνέργειες ανάμεσα σε επιστημονικούς κλάδους και ειδικότητες ενώ πολλαπλασιάζουν την διοικητική πολυπλοκότητα χωρίς τους αναγκαίους πόρους.

Για να διαβάσετε όλη την Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr