Το Πανεπιστήμιο Κρήτης φιλοξενεί την ετήσια συνάντηση του δικτύου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Erasmus «ECTS MA»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης φιλοξενεί την ετήσια συνάντηση του δικτύου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Erasmus «ECTS MA»

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης φιλοξενεί την ετήσια συνάντηση του δικτύου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Erasmus «ECTS MA», το οποίο εδρεύει στις Βρυξέλλες. Το δίκτυο ECTS ΜΑ, που ιδρύθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004, είναι ένας οργανισμός που συγκεντρώνει περισσότερα από 30 Ιδρύματα-Μέλη, υπεύθυνα για την προπτυχιακή Ιατρική Εκπαίδευση σε χώρες της Ευρώπης.

Στόχοι του δικτύου αυτού είναι μεταξύ άλλων:


  • Η προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών Ιατρικής.
  • Η διασφάλιση της ποιότητας της κινητικότητας των φοιτητών, η οποία κατοχυρώνεται με αναγνώριση των περιόδων σπουδών στο εξωτερικό.
  • Η δράση ως σύνδεσμος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Εθνικών Οργανισμών και των Σχολών Ιατρικής.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η ετήσια συνάντηση του δικτύου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Erasmus "ECTS MA", στην οποία συμμετέχουν αντιπρόσωποι από 36 Πανεπιστήμια και από 23 Ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχοι του δικτύου είναι η προώθηση της κινητικότηας των φοιτητών Ιατρικής, η διασφάλιση ποιότητας της κινητικότητας των φοιτητών και η δράση ως σύνδεσμος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Εθνικών Οργανισμών και των Σχολών Ιατρικής.

Χθες πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από 36 Πανεπιστήμια και από 23 Ευρωπαϊκές χώρες, θα λάβει χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, με την παρουσία του Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη Λ. Ζώρα, του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή Γεώργιου Μ. Κοντάκη, καθώς και του Aντιδημάρχου Τουρισμού, Gian Andrea Paolo Garancini. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Επικ. Καθηγητή Ιωάννη Ζαγανά, Συντονιστή Erasmus της Ιατρικής Σχολής και ομιλία με θέμα την «Ιστορία της Ιατρικής στην Κρήτη» από την Αναπλ. Καθηγήτρια Μαριάννα Καραμάνου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr