Τμήμα Ιατρικής Παν. Ιωαννίνων: Καταδικάζουμε τις προσπάθειες απαξίωσης του έργου της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής

Το Τμήμα Ιατρικής του Παν. Ιωαννίνων καταδικάζει τις προσπάθειες απαξίωσης του έργου της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής

Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική – Απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίασή της αριθμ. 1033α/15-11-2022 ενημερώθηκε για τις δυσάρεστες εξελίξεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα με επίκεντρο την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική.


Η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική έχει προσφέρει επί 40 έτη και εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας υψηλού επιπέδου σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, σε μια πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα κοινοτική κατεύθυνση. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλίες του Διευθυντή της, Καθηγητή κ. Θωμά Υφαντή και με την στήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, διεύρυνε σημαντικά το κοινοτικό της δίκτυο τόσο σε κλινικό επίπεδο όσο και σε ανάπτυξη υπηρεσιών διασύνδεσης και πρόληψης της ψυχικής νόσου.

Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις προσπάθειες απαξίωσης του έργου της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής και σπίλωσης του Διευθυντή της, Καθηγητή κ. Θωμά Υφαντή, από μερίδα εργαζομένων στην ίδια κλινική, προσπάθειες που δεν τιμούν εργαζόμενους που έχουν προσφέρει στην Ψυχική Υγεία.

Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής καλεί την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής και να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει στην κοινοτική κατεύθυνση που χάραξαν ο Διευθυντής της και οι συνεργάτες του.

Από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr