Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πρόσκληση για Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2022-2023

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η νέα πρόσκληση για Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2022-2023 (2η Πρόσκληση)

Η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2022-2023 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» με Κωδικό MIS 5180687 και Κωδικό ΕΕ 83181 (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Ρίζος Ιωάννης), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους,

προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος


να υποβάλλουν αίτηση για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 244, παρ. 1 του Ν. 4957/2022 (Φ.Ε.Κ. Α ́141/21.07.2022) για την παροχή διδακτικού έργου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε Επιστημονικά Πεδία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα «Περιγραφή Μαθημάτων», το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση.

Καταληκτική Ημ/νία Υποβολής: 18-08-2022, 14:30

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν την πρόσκληση:

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2022-2023 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» με Κωδικό MIS 5180687 και Κωδικό ΕΕ 83181 (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Ρίζος), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να υποβάλλουν αίτηση για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 244, παρ. 1 του Ν. 4957/2022 (Φ.Ε.Κ. Α΄141/21.07.2022) για την παροχή διδακτικού έργου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε Επιστημονικά Πεδία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα

«Περιγραφή Μαθημάτων», το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν ανά Θέση – Επιστημονικό Πεδίο σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:


Ειδικότερα, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023, η συνολική βαθμολογία της υποψηφιότητας ενός δυνητικού ωφελούμενου θα προσαυξάνεται κατά 20%, εφόσον δεν έχει επιλεγεί σε άλλο πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας, στο πλαίσιο των προηγούμενων προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020.

Για την πλήρωση του παραπάνω όρου ισχύουν τα εξής:

  • Σε επίπεδο αίτησης υποψηφιότητας, ο υποψήφιος που δεν έχει προγενέστερη συμμετοχή θα πρέπει να υποβάλει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία θα αναφέρει ότι δεν έχει επιλεγεί σε πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας, στο πλαίσιο των προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020.
  • Για τις περιπτώσεις των ανωτέρω υποψηφίων θα υπάρξει διασταύρωση της μη προγενέστερης συμμετοχής του ΑΦΜ του υποψηφίου με βάση τα Απογραφικά Δελτία των Πράξεων των προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020, σε συνεργασία με την ΕΥ ΟΠΣ.

Αξιολόγηση Υποψηφίων - Επιλογή

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για κάθε Θέση – Επιστημονικό Πεδίο θα γίνει σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια από τη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του αρμόδιου Τμήματος κατόπιν σχετικής εισήγησης από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης. Η Επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ορίζεται με πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος από την Επιτροπή Ερευνών.

Η Γενική Συνέλευση αξιολογεί τους υποψηφίους, καταρτίζει Πίνακα Κατάταξης των υποψηφίων ανά Θέση – Επιστημονικό Πεδίο κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης και τον υποβάλει στην Επιτροπή Ερευνών, συνοδευόμενο από τεκμηριωμένες Εισηγητικές Εκθέσεις των Επιτροπών Αξιολόγησης των υποψηφίων για κάθε Θέση – Επιστημονικό Πεδίο. Ο Πίνακας Κατάταξης δεν θα περιλαμβάνει τυχόν αποκλεισθέντες, για τους οποίους τεκμηρίωση θα περιλαμβάνεται στις αντίστοιχες εισηγητικές εκθέσεις.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων η σχετική σειρά τους στον πίνακα κατάταξης καθορίζεται με δημόσια κλήρωση παρουσία των ενδιαφερομένων.

Οι πίνακες με τις μονάδες βαθμολόγησης των υποψηφίων στα παραπάνω κριτήρια και με αναφορά στον αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής της αίτησής τους, θα αναρτώνται στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ καθώς και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» «Αποτελέσματα Ερευνητών» (Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/apotelesmata-erevniton ).

Επισημαίνεται ότι κάθε υποψήφιος υποβάλλει υποχρεωτικά αίτηση για το σύνολο των μαθημάτων που ανήκουν στην ίδια Θέση Επιστημονικό Πεδίο. Το μέγιστο των μαθημάτων που δύναται να διδάξει ο/η ωφελούμενος/νη κατά τη διάρκεια ενός Ακαδημαϊκού Έτους είναι τρία, σε ένα επιστημονικό πεδίο.

Υποβολή ένστασης

Οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα άσκησης ένστασης εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, καθώς και δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις αξιολογήσεις όσο και στους φακέλους των υπολοίπων υποψηφίων. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφά τους καθώς και σε αυτά των συνυποψήφιων τους, κατόπιν γραπτής τους αίτησης και υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄45/9.3.1999), του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και του Ν. 2472/1997. Όταν στα αιτούμενα στοιχεία περιλαμβάνονται και ειδικές κατηγορίες δεδομένων, αυτά χορηγούνται μόνο υπό τις προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και των λοιπών ισχυουσών διατάξεων.

Ενστάσεις που κατατίθενται μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν εξετάζονται.

Ο οριστικός πίνακας αξιολόγησης (μετά την εξέταση των ενστάσεων από επιτροπή ενστάσεων) θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» «Αποτελέσματα Ερευνητών» (Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/apotelesmata-erevniton) καθώς και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ο/Η υποψήφιος/α με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, θα είναι εκείνος/η που θα επιλεγεί για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Θέσης – Επιστημονικού Πεδίου. Σε περίπτωση κωλύματος αυτού/ής επιλέγεται ο αμέσως επόμενος/η υποψήφιος/α, έως την εξάντληση του πίνακα κατάταξης.

Η Επιτροπή Ερευνών δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, δεδομένου ότι επαφίεται στην πλήρη διακριτική της ευχέρεια η σύναψη ή μη συμβάσεων, ο αριθμός αυτών, αποκλειόμενης οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερομένων.

Πρόσθετοι όροι:

1. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, υπό την προϋπόθεση ότι:

  • Έχει λάβει το διδακτορικό του δίπλωμα (ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης) μετά την 1/1/2012.
  • Δεν κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ των ΑΕΙ, Σ.Ε.Π του ΕΑΠ ή συμβασιούχου διδάσκοντα του Π.Δ. 407/80.
  • Δεν κατέχει θέση διοικητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Δεν κατέχει θέση συμβασιούχου πανεπιστημιακού υποτρόφου του έκτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 29 του Ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, του οικείου Τμήματος, πέραν της σύμβασης που θα συνάψει στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης.
  • Δεν κατέχει θέση Ερευνητή / Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.

Κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού Έτους 2022 – 2023 κάθε ωφελούμενος/νη μπορεί να διδάξει, στα πλαίσια της παρούσας Δράσης, μαθήματα σε ένα (1) Ίδρυμα και αποκλειστικά σε μόνο ένα (1) Τμήμα.

Σε περίπτωση επιλογής υποψηφίου/ας που είναι δημόσιος υπάλληλος, για την έγκριση της σχετικής σύμβασης έργου, δεν απαιτείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, υπό την προϋπόθεση ότι το διδακτικό έργο εκτελείται εκτός του ωραρίου εργασίας του/της υπαλλήλου. Σημειώνεται ότι υπάρχει υποχρέωση έγγραφης ενημέρωσης της υπηρεσίας του/της, για την ανάληψη σχετικής δραστηριότητας, γνωστοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία: α) το Α.Ε.Ι. όπου θα παρασχεθεί το διδακτικό έργο, β) το ακριβές αντικείμενο, γ) τη χρονική διάρκεια και δ) τις ημέρες και ώρες απασχόλησής του ανά εβδομάδα. Η παράλειψη ενημέρωσης της υπηρεσίας εκ μέρους του υπαλλήλου, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα (αρ. 127 Ν. 4957/2022, ΦΕΚ 141/Α/21.07.2022)

2. Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι βάσει των προβλέψεων των κείμενων διατάξεων και συγκεκριμένα του έκτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

3. Η συνολική δαπάνη ανά ωφελούμενο στην περίπτωση ανάθεσης τριών μαθημάτων ανέρχεται σε 12.510,00€ ανά ακαδημαϊκό έτος (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου, εργοδότη ή τυχόν αναλογούντος ΦΠΑ).

4. Σε περίπτωση ανάθεσης λιγότερων των τριών (3) μαθημάτων, η αμοιβή του ωφελούμενου/νης αναπροσαρμόζεται αναλογικά και άρα λαμβάνει τα 2/3 της αμοιβής σε περίπτωση ανάθεσης δύο (2) μαθημάτων και το 1/3 της αμοιβής σε περίπτωση ανάθεσης ενός (1) μαθήματος.

5. Τα παραπάνω, που αφορούν στις αμοιβές των ωφελούμενων, αποτυπώνονται, με βάση την πλήρη ΑΜΟΙΒΗ = 12.510,00€, ως εξής:

3 Μαθήματα: (3/3) Χ ΑΜΟΙΒΗ

2 Μαθήματα: (2/3) Χ ΑΜΟΙΒΗ

1 Μάθημα: (1/3) Χ ΑΜΟΙΒΗ.

6. Στην περίπτωση που ο τόπος μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου βρίσκεται σε διαφορετικό νομό ή νησί, από εκείνο στον οποίο βρίσκεται η έδρα του Τμήματος στο οποίο αυτός διδάσκει και προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες κίνησης/διανυκτέρευσης του ωφελούμενου, η ως άνω αμοιβή προσαυξάνεται κατά 400,00€ στην περίπτωση που διδάσκει μάθημα/τα σε ένα μόνο εξάμηνο ή κατά 800,00€ στην περίπτωση που διδάσκει μαθήματα και στα δύο εξάμηνα του ακαδημαϊκού έτους. Η παραπάνω προσαύξηση δεν υπόκειται στις απομειώσεις που προκύπτουν από την παράγραφο 4. Ο τόπος μόνιμης κατοικίας τεκμηριώνεται αποκλειστικά κατόπιν έκδοσης σχετικής Βεβαίωσης από τον οικείο Δήμο.

7. Παραδοτέα του έργου είναι η υλοποίηση του συνόλου των μαθημάτων του Επιστημονικού Πεδίου, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τη διδασκαλία σε αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, κλινικές κλπ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, την παροχή συμβουλευτικού έργου στους φοιτητές, τη διόρθωση και βαθμολόγηση εργασιών, τη διενέργεια εξετάσεων, το οποίο θα πιστοποιείται με σχετική βεβαίωση του/της Προέδρου του οικείου Τμήματος.

8. Το σύνολο των μαθημάτων που δύναται να διδάξει ο ωφελούμενος κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους είναι έως τρία (3) και σε ένα Επιστημονικό Πεδίο .

9. Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μια θέση ανά Ακαδημαϊκό Έτος.

10. Το σύνολο των ανατιθέμενων μαθημάτων αφορά σε αυτοδύναμη διδασκαλία. Τα ανατιθέμενα μαθήματα θα πρέπει να είναι ενταγμένα είτε στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, είτε σε πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού προγράμματος που υλοποιείται από το Τμήμα, είτε να αποτελούν συνδυασμό των παραπάνω.

11. Ο μέγιστος αριθμός των μαθημάτων ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2).

12. Τα ανατιθέμενα μαθήματα αφορούν «μαθήματα επιλογής» / «προαιρετικά μαθήματα» (ΜΕ), «μαθήματα υποχρεωτικά επιλογής» / «κατ’ επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα» (ΜΥΕ), «σεμιναριακά μαθήματα» (ΣΜ) και υπό προϋποθέσεις «μαθήματα κορμού»/ «υποχρεωτικά  μαθήματα» (ΜΚ/Υ) σύμφωνα με το σημείο 12.

13. Στην περίπτωση που σε ωφελούμενο/νη ανατεθούν πάνω από ένα μαθήματα, τότε ένα (1) εξ αυτών δύναται να είναι μάθημα «κορμού» / «υποχρεωτικό». Με τον όρο «υποχρεωτικά μαθήματα» / «μαθήματα κορμού» νοούνται εκείνα τα μαθήματα των οποίων η επιτυχής ολοκλήρωση συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη πτυχίου. Σε περίπτωση Τμημάτων με κατευθύνσεις, ως υποχρεωτικά μαθήματα λογίζονται και τα μαθήματα των οποίων η επιτυχής ολοκλήρωση συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη πτυχίου στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

14. Η διεξαγωγή εξετάσεων και η τελική βαθμολογία των φοιτητών/τριών κατά την Εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου του Ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του/της ωφελουμένου/νης ανεξαρτήτως της διάρκειας ή της μορφής της σύμβασης.

15.Δεν επιτρέπεται η διδασκαλία μαθημάτων τα οποία περιλαμβάνονται σε Προγράμματα Σπουδών που προβλέπουν την καταβολή διδάκτρων ή τελών εγγραφής.

16. Δεν επιτρέπεται η παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας. εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας που αφορούν σε συνθήκες πανδημίας .

17. Δεν επιτρέπεται η συνδιδασκαλία /συνανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος.

18. Δεν είναι δυνατός ο επιμερισμός μιας θέσης σε περισσότερους ωφελούμενους.

19. Εάν κατά την εξέλιξη του ακαδημαϊκού έτους προκύψει αδυναμία συνέχισης του διδακτικού έργου εκ μέρους του ωφελούμενου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η αλληλουχία των μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών, επιτρέπεται η ανάθεση του υπολειπόμενου διδακτικού έργου στον πρώτο επιλαχόντα ή, εφόσον δεν υπάρχει, η επανάληψη πρόσκλησης του Ιδρύματος για το υπολειπόμενο διδακτικό έργο.

20. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του φυσικού αντικειμένου συνάδουν με την έναρξη και λήξη των ακαδημαϊκών εξαμήνων, συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων εξετάσεων, του ακαδημαϊκού έτος 2022-2023, καθώς επίσης και της αντίστοιχης εξεταστικής του Σεπτεμβρίου 2023.

21. Η υποβολή αίτησης συνεπάγεται την υποχρέωση συμπλήρωσης απογραφικών δελτίων (εισόδου / εξόδου) και την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των προσωπικών δεδομένων για τους σκοπούς της αξιολόγησης όπως και την κατά Νόμον αναγκαία χρήση τους για λόγους διαφάνειας στην ανάρτηση των σχετικών αποφάσεων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

22. Το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας των ωφελουμένων θα αποσταλούν στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (επίσημος φορέας του ελληνικού στατιστικού συστήματος), προκειμένου αυτό να επικοινωνήσει με τους ωφελούμενους σχετικά με τη διεξαγωγή διαδικασίας αξιολόγησης του έργου.

Υποβολή αίτησης:

Οι ενδιαφερόμενοι/νες θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μία ξεχωριστή Αίτηση ανά Θέση – Επιστημονικό Πεδίο στην οποία υποβάλλουν υποψηφιότητα.

Η Αίτηση, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση, θα πρέπει να συνοδεύεται από:

- Σχεδιάγραμμα Διδασκαλίας για κάθε Μάθημα του Επιστημονικού Πεδίου.

- Βιογραφικό σημείωμα. Το βιογραφικό υποβάλλεται συνοδευόμενο από το σύνολο των εγγράφων τα οποία τεκμηριώνουν τα διαλαμβανόμενα σε αυτό.

- Φωτοαντίγραφο Διδακτορικού Διπλώματος της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

- Βεβαίωση του οικείου τμήματος απονομής του Διδακτορικού Διπλώματος, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης.

- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση, στην οποία δηλώνεται ότι ο/η υποψήφιος/α:

  1. έλαβε γνώση των όρων της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και τους αποδέχεται όλους ανεπιφύλακτα,
  2. τα στοιχεία του βιογραφικού σημειώματός του είναι αληθή,
  3. έχει λάβει το διδακτορικό του δίπλωμα (ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης) μετά την 1/1/2012,
  4. Δεν κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ των ΑΕΙ, Σ.Ε.Π του ΕΑΠ ή συμβασιούχου διδάσκοντα του Π.Δ. 407/80,
  5. δεν κατέχει θέση διοικητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
  6. δεν κατέχει θέση συμβασιούχου πανεπιστημιακού υποτρόφου του έκτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 29 του Ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, του οικείου τμήματος, πέραν της σύμβασης που θα συνάψει στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης,
  7. δεν κατέχει θέση Ερευνητή / Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής,
    και προστίθεται, εάν ισχύει,
  8. δεν έχει επιλεγεί σε άλλο πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας, στο πλαίσιο των προηγούμενων προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020, και δικαιούται της προσαύξησης του 20% στη συνολική του βαθμολογία.

- Επιπρόσθετα, για πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται πιστοποιητικό ελληνομάθειας Δ΄ επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας.

- Οι άνδρες ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, ή να έχουν τύχει αναβολής κατάταξης, ο χρόνος της οποίας επαρκεί για το πλήρες διάστημα της απασχόλησης. Το κώλυμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν ισχύει για πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο δεν προβλέπεται όμοιο κώλυμα διορισμού.

Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος δημοσιεύεται, στη διαύγεια καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Λ.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/proskliseis-erevniton.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν, μόνο ηλεκτρονικά, την αίτηση υποψηφιότητάς τους με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα ανωτέρω στοιχεία, πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά σε συμπιεσμένο αρχείο τύπου zip στην προαναφερόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της Πρόσκλησης, δηλαδή το αργότερο μέχρι και την 18/08/2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:30.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα των αιτήσεων θα αναφέρουν στο θέμα τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καθώς και το Τμήμα το οποίο αφορά η αίτηση, ως εξής:

«Αίτηση στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 40515/2022, για το Τμήμα Χημείας».

Επισημαίνεται ότι το μέγεθος του συνημμένου αρχείου zip δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 25ΜΒ.

Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι αιτήσεις, οι οποίες έχουν παραληφθεί ηλεκτρονικά έως την ως άνω ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία και ώρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr