Προχωρά σε στάση εργασίας ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προχωρά σε στάση εργασίας ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή την απεργία που εξαγγέλθηκε από τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Σωματεία την Τετάρτη 6-Απριλίου, καλεί τα μέλη του σε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 13 μ.μ. την ίδια μέρα για να συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ως εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δηλώνουμε:


  • Την αντίθεσή μας στις ασκούμενες οικονομικές πολιτικές και εκφράζουμε την ανησυχία μας για την παθητική αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης του κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων. Την τελευταία 10ετία οι αποδοχές των Πανεπιστημιακών έμειναν στάσιμες, ενώ συγκριτικά με άλλα ειδικά μισθολόγια υποχώρησαν σημαντικά. Είναι συνεπώς ανεπαρκείς στη σημερινή συγκυρία να καλύψουν τις ανάγκες μας.
  • Την αντίθεσή μας στην υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την αλλαγή του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, πλήττοντας βάρβαρα το αυτοδιοίκητο και τη δημοκρατική του λειτουργία.
  • Η συρρίκνωση του δημόσιου Πανεπιστημίου μέσα από καταργήσεις /συγχωνεύσεις Τμημάτων με κριτήρια αγοράς, η χρηματοδότηση μέσα από αμφισβητούμενης αξίας λίστες της ΕΘΑΑΕ, η απελευθέρωση διδάκτρων και αμοιβών διδασκόντων στα μεταπτυχιακά, τα κατά παραγγελία βιομηχανικά διδακτορικά, η επιχειρηματικότητα ως ακαδημαϊκό προσόν, είναι μόνο λίγα από τα επερχόμενα
  • Την αντίθεσή μας στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και με τον πλέον έντονο τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και διατρανώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την ανθρωπιστική/προσφυγική κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί σχεδιασμοί στην περιοχή.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων και της ακρίβειας.
  • Δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση όπως το σύνταγμα επιτάσσει. Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, κατάργηση κάθε μορφής διδάκτρων.
  • Την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που περιορίζουν την ελευθερία και υποσκάπτουν το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων
  • Την ουσιαστική αύξηση των μισθών μας με την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, καθώς και την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλα τα μέλη ΔΕΠ.

Συμμετέχουμε:

  • Στις δράσεις του φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
  • Στις πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας και υποδοχής των προσφύγων.

Δ.Σ. Δ.Ε.Π. Π.Ι.

Διαμαρτυρία φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Τα αιτήματά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr