Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε Ημερίδα για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε Ημερίδα για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Βρετανική Πρεσβεία, παρουσία της Α.Ε. του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ημερίδα με τίτλο: “UK-Greece Strategic Partnership in Education to foster collaborations between UK and Greek universities. Designing and implementing successful Internationalisation“.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) εκπρόσωποι ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ημερίδα έδωσε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης, διευκολύνοντας και διευρύνοντας τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών. Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάστηκαν επιμέρους στοιχεία των εθνικών πλαισίων διεθνοποίησης των δύο χωρών, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναδείχθηκαν προοπτικές συνεργασίας και χρηματοδότησης, ‘εργαλεία’ δυναμικής ανάπτυξης συνεργασιών και καλές πρακτικές. Η πολυδιάστατη συζήτηση εστίασε το ενδιαφέρον στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων και πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις και την αναγκαιότητα της άμεσης υποστήριξης του εγχειρήματος.


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, Καθ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ως προσκεκλημένος ομιλητής της Ημερίδας, αφού εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας, αναφέρθηκε στη μακροχρόνια επιτυχή συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και ανέλυσε τη στρατηγική του Πανεπιστημίου για συνέχιση των συνεργειών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, αναφερόμενος σε Πανεπιστήμια, με τα οποία έχουν ήδη υπάρξει πρωτοβουλίες συνεργασίας, όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Επισημάνθηκε ο εξαιρετικής σημασίας ρόλος των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών αλλά και του Βρετανικού Συμβουλίου προκειμένου για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας της συνεργασίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr