Φοιτητές: Σε χιονοδρομικό κέντρο μετατράπηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Να ληφθούν μέτρα (ΦΩΤΟ)

Φοιτητές: Σε χιονοδρομικό κέντρο μετατράπηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του (ΦΩΤΟ)

Σε χιονοδρομικό κέντρο έχει μετατραπεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της νέας κακοκαιρίας «Φίλιππος», η οποία παρότι ήταν γνωστή και προβλεπόμενη από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, δεν ελήφθη κανένα μέτρο πρόληψης, όπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων. 

Όπως τονίζουν, τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, με τα λεωφορεία που κατευθύνονται προς το Πανεπιστήμιο να «κολλάνε» και να γλιστρούν στο χιόνι, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για εκχιονιστικά και ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα, ενώ εντός του πανεπιστημιακού συγκροτήματος οι φοιτητές αναγκάζονται να διασχίσουν το χιόνι για να φτάσουν μέχρι τα αμφιθέατρα.


Παράλληλα επισημαίνουν, την ίδια ώρα συνεχίζεται η έλλειψη και η απουσία θέρμανσης σε σχολές και αμφιθέατρα, με φοιτητές να παρακολουθούν σε παγωμένες αίθουσες.

Σε ορισμένες σχολές, τα μαθήματα ακυρώνονται την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η ταλαιπωρία των φοιτητών, που ήδη κατέβαλαν «προσπάθεια» για να φτάσουν στη σχολή τους.

«Εδώ και τώρα, με ευθύνη της Πρυτανείας, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», απαιτούν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ οι οποίοι από νωρίς το πρωί επικοινώνησαν με τον πρύτανη και έθεσαν τα εξής αιτήματα:

  • Εδώ και τώρα να καθαριστούν οι δρόμοι και οι χώροι του Πανεπιστημίου με χρήση εκχιονιστικών, ρίψη αλατιού και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.
  • Να διασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μεταφορά των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκής θέρμανση σε όλες τις αίθουσες και λοιπούς χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης θέρμανση και ζεστό νερό για τις Εστίες.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την προστασία των αδέσποτων σκυλιών από τον παγετό.
  • Να μη χαθεί κανένα μάθημα λόγω κακοκαιρίας ή έλλειψης μέτρων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr