Σήμερα Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Πρέβεζας

Σήμερα Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Πρέβεζας

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στη 1.30 το μεσημέρι θα υπάρξει απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, αρμόδιου για τα ΑΕΙ της χώρας, στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα με θέμα: "Παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην πόλη της Πρέβεζας" (δείτε την ερώτηση παρακάτω).

Θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Υπουργείου, στη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκύψει στην Πρέβεζα μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα.


Η ερώτηση

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην πόλη της Πρέβεζας»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πρέβεζας η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, μετά από είκοσι τρία (23) χρόνια παραμονής του, από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Ένα τμήμα που έχει σταθερά ανοδική πορεία στη διάρκεια των χρόνων και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής, πνευματικής, οικονομικής και πολιτισμικής ζωής της κοινωνίας της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής.

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία ορίζουν τον ακαδημαϊκό λόγο ύπαρξής του, όπως ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, υποδομές, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό/ Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών, ανταποκρινόμενο πλήρως στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Η απόφαση της Συγκλήτου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία της Πρέβεζας και σύσσωμοι κοινωνικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και οι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου είναι κάθετο αντίθετοι στο ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα να παραμείνει, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του στην πόλη της Πρέβεζας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μπάρκας Κωνσταντίνος


Τα «Φοιτητικά Νέα» θα συνδεθούν με τη Βουλή (μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο) για να παρακολουθήσετε την συζήτηση:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr