Φοιτητές Παν. Ιωαννίνων: Προβλήματα με τις αιτήσεις για τη στέγαση - Κινητοποίηση στην Πρυτανεία

Φοιτητές Παν. Ιωαννίνων: Προβλήματα με τις αιτήσεις για τη στέγαση - Κινητοποίηση στην Πρυτανεία

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε, χθες, κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ιδρύματος, θέτοντας τα ζητήματα που προκύπτουν από το άνοιγμα ήδη της περιόδου των αιτήσεων για στέγαση στις εστίες.

«Μπροστά στις αυξημένες αιτήσεις που υπάρχουν την φετινή χρονιά για στέγαση, θέσαμε για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη για υπενοικίαση δωματίων στα ξενοδοχεία, αλλά και το αίτημα για άμεση επισκευή των δωματίων που μένουν άδεια και στερούνται από τους φοιτητές. Για άλλη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τα αλλεπάλληλα εμπόδια που προκύπτουν από τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς του Πανεπιστημίου και τη διαχρονική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Φοιτητικής Μέριμνας και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υποδομές του ιδρύματος μένουν διαρκώς ασυντήρητες, τα έξοδα λειτουργίας του ακάλυπτα που διογκώνονται λόγω της έναρξης λειτουργίας του μέσα στην πανδημία, ενώ οι προσλήψεις προσωπικού είναι “εκτός συζήτησης” αν δεν προορίζονται για την φύλαξη. Ακόμα μπροστά στο ζήτημα της ανέγερσης νέας εστίας, οι κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ υπαγορεύουν αποκλειστικά την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ, που προφανώς θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας δομής που μόνο για τους οικονομικά ασθενείς δεν θα προορίζεται, αφού θα πρέπει να εισπράττει μηνιαίως δυσβάσταχτα ενοίκια» επισημαίνουν οι οικότροφοι επισημαίνοντας ότι συχνά φοιτητές και φοιτήτριες μην έχοντας τη δυνατότητα να σηκώσουν το οικονομικό βάρος του ενοικίου ενός σπιτιού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ή να μην ξεκινήσουν καν τις σπουδές του.


«Κάθε χρόνο, μόλις 1 στους 3 γίνεται δεκτός από την φοιτητική μέριμνα, ποσοστό που μπορεί να επιδεινωθεί την φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας φτωχοποίησης που έχει επιβληθεί σε όλη τη κοινωνία. Στην ουσία όλη αυτή η διαδικασία είναι ένας διαγωνισμός φτώχειας που δεν κερδίζει όποιος έχει ανάγκη, αλλά οι πιο εξαθλιωμένοι. Θέλουν να ανταγωνίζονται οι πιο φτωχοί για ένα δωμάτιο, όσο οι πολιτικές των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση για τη φοιτητική μέριμνα» τονίζει ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ζητά:

  • Άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων
  • Άμεση επισκευή των δωματίων που μένουν άδεια
  • Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πώς θα γίνει η επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας

16 καθηγητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη λίστα του Stanford

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr