Απίστευτο συνωστισμό σε μάθημα καταγγέλλουν φοιτητές -Στοιβαγμένοι στο πάτωμα και όρθιοι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Απίστευτο συνωστισμό σε μάθημα καταγγέλλουν φοιτητές -Στοιβαγμένοι στο πάτωμα και όρθιοι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δεν μας χωράνε οι αίθουσες καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» οι φοιτητές Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Καταγγέλλουν την δημιουργία απαράδεκτου συνωστισμού σε ορισμένα μαθήματα, άξιο λόγου είναι ότι περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολουθούσαν μάθημα καθήμενοι στο πάτωμα ή όρθιοι όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χτες, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, μόλις μια μέρα μετά το άνοιγμα των πανεπιστημίων οι δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, ήρθαν αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση.


Σύμφωνα με την καταγγελία των φοιτητών του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, οι φοιτητές μεταφέρθηκαν για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Χημικής Θερμοδυναμικής στην αίθουσα του καινούργιου κτηρίου του τμήματος, μια αίθουσα υπερβολικά πολύ μικρή για τον όγκο των φοιτητών με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός, ενώ περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολουθούσαν καθήμενοι στο πάτωμα ή όρθιοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, την ίδια ώρα οι φοιτητές του τρίτου έτους του Τμήματος άλλαξαν 3 φορές αίθουσα για το μάθημα των Χημικών Διεργασιών γιατί είτε δεν υπήρχε χώρος για όλους τους φοιτητές, γιατί είτε διεξαγόταν μάθημα άλλου έτους ή άλλου τμήματος. 

Αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους οι φοιτητές: «Οι φοιτητές έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας. Αγωνιζόμαστε εδώ και ένα χρόνο για το ασφαλές άνοιγμα των Σχολών, διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας με υποδομές, αίθουσες, προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει όμως να «κάνει τον κινέζο», να αγνοεί τα αιτήματά μας και να μην παίρνει στην πράξη κανένα ουσιαστικό μέτρο.»

Οι φοιτητές συνεχίζουν λέγοντας: «Μήπως δεν ήταν αρκετός 1,5 χρόνος για να προετοιμάσει το άνοιγμα; Ήταν αρκετός πάντως για να φέρει 2 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και να υποβαθμίσει κι άλλο τις σπουδές μας. Μήπως δεν είχε λεφτά; Είχε πάντως 30 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για να "ενισχύσει"  τα κερδοφόρα ερευνητικά προγράμματα. Μήπως δεν υπάρχουν οι υποδομές; Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεράστια κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και του Δημοσίου για να κάνουμε μάθημα χωρισμένοι σε τμήματα, αλλά θέλουν να τα "αξιοποιούν" επιχειρηματικά για να βγάλουν κέρδη».«Ως εδώ» «Είναι στο χέρι μας μέσα από το φοιτητικό μας σύλλογο  να παλέψουμε για να κρατήσουμε τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή. 
Καλούμε σε κινητοποίηση στο Τμήμα των καθηγητών στις 9.30 στο μεταβατικό κτήριο».

Δείτε φωτογραφίες που εξασφάλισαν τα «Φοιτητικά Νέα»:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr