Η Παγκόσμια και Ελληνική Κατάταξη (2021) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Παγκόσμια και Ελληνική Κατάταξη (2021) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η κατάταξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το 2021 σύμφωνα με λίστες παγκόσμιων κατατάξεων Πανεπιστημίων.

1. Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην παγκόσμια κατάταξη «Performance Ranking of Scientific Papers of World Universities» (NTU RANKINGS) για το 2021


Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει τις θέσεις 551-600 μεταξύ των 800 καλύτερων ανώτατων Ιδρυμάτων παγκοσμίως και την 4η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη «Performance Ranking of Scientific Papers of World Universities» (NTU RANKINGS) για το 2021.

Η αξιολόγηση στηρίζεται αποκλειστικά στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα και στηρίζεται σε 8 βασικούς δείκτες [Essential Science Indicators (ESI): current articles, 11 years articles, current citations, 11 years citations, H-index, Ave. Citations, Hi- Impact Journal Articles, HiCi papers].

Η σταθερή παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε έγκυρες διεθνείς κατατάξεις Ανωτάτων Ιδρυμάτων αποδεικνύει την ποιότητα και την επίδραση του ερευνητικού έργου των μελών της ακαδημαϊκής και επιστημονικής του κοινότητας.

2. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 626η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities», το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 626η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, την 261η θέση μεταξύ 3.238 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 5η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη μονάδα Cybermetrics (CCHS) του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC) και δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 28.000 Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα του περιεχομένου τους στον παγκόσμιο ιστό (“impact rank”), την επίδραση του ερευνητικού έργου, όπως αποτυπώνεται στις ετεροαναφορές και τις δημοσιεύσεις καθηγητών και ερευνητών των Πανεπιστημίων (“openness rank”) και το ποσοστό των δημοσιεύσεων τους στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων  σε κάθε επιστημονικό πεδίο (“excellence rank”).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παγκόσμια κατάταξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και την κατάταξη ανάμεσα στα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr