Παν. Ιωαννίνων: Ενημέρωση για τη χρήση της Βιβλιοθήκης από τους πρωτοετείς φοιτητές

Παν. Ιωαννίνων: Ενημέρωση για τη χρήση της Βιβλιοθήκης από τους πρωτοετείς φοιτητές

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγκροτείται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη (https://lib.uoi.gr/) και τα Παραρτήματά της στην Άρτα, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα (https://wwwlib.teiep.gr/).

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα 6όροφο κτήριο στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης στην Δουρούτη και τα Παραρτήματα σε αυτόνομο κτήριο στην Άρτα και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα κτήρια του Πανεπιστημίου στην Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα και στο εκτός Πανεπιστημιούπολης κτήριο στα Ιωάννινα.


Στη Βιβλιοθήκη θα βρεις βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, για τις σπουδές σου σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Τα βιβλία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης καλύπτουν κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα : Φιλολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών, Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Πληροφορικής, Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Ιατρικής, Καλών Τεχνών και Οικονομικών.

Το Παράρτημα στην Άρτα καλύπτει κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα: Γεωπονίας, Μουσικών Σπουδών και Πληροφορικής –Τηλεπικοινωνιών.

Το Παράρτημα των Ιωαννίνων κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα: Νοσηλευτικής, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Λογοθεραπείας.

Το Παράρτημα της Πρέβεζας κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα : Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σου στο Τμήμα σου γίνεσαι αυτόματα και μέλος της Βιβλιοθήκης.

Για τη χρήση υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης όπως Δανεισμό Βιβλίων, Διαδανεισμό κ.ά. πρέπει να αποκτήσεις Κάρτα Δανεισμού της Βιβλιοθήκης.

Αυτό θα γίνει όταν θα αποκτήσεις Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, την οποία θα πρέπει να ψηφιοποιήσεις ή να φωτογραφίσεις από τις δύο πλευρές και να την στείλεις με ηλεκτρονικό μήνυμα σε μία από τις παρακάτω Βιβλιοθήκες, ανάλογα με το Τμήμα στο οποίο ανήκεις.

Όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία η Ακαδημαϊκή σου Ταυτότητα θα αποτελεί και θα χρησιμοποιείται ως Κάρτα Βιβλιοθήκης και θα επιδεικνύεται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης κάθε φορά που θα ζητάς να δανειστείς ένα βιβλίο.

Συστήνουμε μετά την ενεργοποίηση της Ακαδημαϊκής σου Ταυτότητας να ενεργοποιήσεις την προσωπική διαχείριση του λογαριασμού σου στον WEBOPAC της Βιβλιοθήκης.

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού μπορείς μεταξύ άλλων να βλέπεις τα βιβλία που έχεις δανεισμένα, πότε πρέπει να τα επιστρέψεις, να κάνεις ανανέωση των βιβλίων, να πραγματοποιήσεις κράτηση βιβλίου που είναι δανεισμένο κ.λπ.

Βήματα ενεργοποίησης λογαριασμού

Μεταβαίνεις στις παρακάτω διευθύνσεις ανάλογα με το Τμήμα στο οποίο ανήκεις: Κεντρική Βιβλιοθήκη: (https://opac.seab.gr/search~S12*gre)

Παραρτήματα Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, και Ιωαννίνων: (https://opac.seab.gr/search~S17*gre)

Στη συνέχεια επιλέγεις:

  • Είσοδος στο λογαριασμό μου (πάνω δεξιά)
  • Συμπληρώνεις στη θέση barcode τον αριθμό της Ακαδημαϊκής σου Ταυτότητας (12ψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος) και στη θέση pin τον κωδικό τον οποίο δημιουργείς εσύ μόνος σου. Προτίμησε να αποτελείται από 7 τουλάχιστον χαρακτήρες, συνδυάζοντας γράμματα (λατινικοί χαρακτήρες) και αριθμούς. 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

  • Να ψάξεις στον ηλεκτρονικό της κατάλογο για το υλικό που χρειάζεσαι: https://opac.seab.gr/search~S12*gre (Κεντρική Βιβλιοθήκη) https://opac.seab.gr/search~S17*gre (Παραρτήματα Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων)
  • Να χρησιμοποιήσεις τις ψηφιακές συλλογές, τις βάσεις δεδομένων, τα ηλεκτρονικά περιοδικά https://lib.uoi.gr/files/vivliografiko-deltio-COVID-19.pdf
  • Να δανειστείς βιβλία, εφόσον έκανες εγγραφή στην Βιβλιοθήκη.
  • Να παραγγείλεις άρθρα και να δανειστείς βιβλία και από άλλες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, εφόσον έκανες εγγραφή στην Βιβλιοθήκη.
  • Να χρησιμοποιήσεις τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναγνωστών.
  • Να μελετήσεις για τις σπουδές σου στις 600 θέσεις ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης.
  • Να παρακολουθήσεις τα προγράμματα εκπαίδευσης των φοιτητών για τη χρήση της Βιβλιοθήκης.
  • Να ζητήσεις βοήθεια και πληροφορίες από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ COVID

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ. Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

(βλ. σελίδα Βιβλιοθήκης “Λειτουργία Βιβλιοθήκης περιόδου Covid-19”).

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετική με τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, τη διαδικασία εγγραφής στην Βιβλιοθήκη, τη διαδικασία του δανεισμού βιβλίων κ.ά., μπορείς να απευθύνεσαι σε:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: Τηλ. 26510 05958, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράρτημα Β/θήκης Άρτας: Τηλ. 26810 50457, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράρτημα Β/θήκης Πρέβεζας: Τηλ. 26820 50572, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράρτημα Β/θήκης στα Ιωάννινα : Τηλ. 26510 50763, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr