Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Τη θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Κόμη, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και καθηγητή, εκφράζουν σε ψηφίσματά τους το Πρυτανικό Συμβούλιο και ο Τομέας Ιστορίας Νεώτερων Χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ψήφισμα του Τομέα Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας για την απώλεια του καθηγητή Κώστα Κόμη:


Ο Διευθυντής του Τομέα Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας του Τμήματος  Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μόλις ενημερώθηκε για τον απρόσμενο θάνατο του αγαπητού μας συναδέλφου καθηγητού κυρίου Κωνσταντίνου Κόμη, επικοινώνησε με τα μέλη του Τομέα.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Τομέα εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου. Ο κύριος Κόμης ήταν ένας πολύ αγαπητός συνάδελφος και δάσκαλος ο οποίος με την επιστημοσύνη, τον  λόγο και το χιούμορ του εμπλούτιζε το Τμήμα μας.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Χρήστος Σταυράκος
Καθηγητής

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΜΗ συνήλθε και αφού άκουσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος, το δημοκρατικό ήθος και τη σημαντική προσφορά του εκλιπόντος στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, αποφάσισε τα εξής:

‒        Να παραστεί εκπρόσωπος του Ιδρύματος στην εξόδιο ακολουθία

‒        Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του

‒        Να αναρτηθεί την ημέρα της κηδείας μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

‒        Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος

‒        Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος

‒        Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο

‒        Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 13.30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σύντομο Βιογραφικό του καθηγητή

Ο Κωνσταντίνος Κόμης πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές Στατιστικής και Οικονομίας στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και Πολιτικών Επιστημών στην Πάντειο Ανωτ. Σχολή Πολιτ. Επιστημών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Παρίσι όπου και έλαβε δύο μεταπτυχιακά διπλώματα (D. E. A.): στη Γεωγραφία-Χωροταξία από το Universit e de Nanterre - Paris X και στην Ιστορία από το Universite de Paris 1. Διδάκτορας Ιστορίας της Σορβόννης ( Universite de Paris 1). Από το 1984 μέχρι σήμερα πραγματοποίησε επιστημονικές έρευνες σε αρχεία, βιβλιοθήκες και άλλα επιστημονικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίδασκε Νεώτερη ελληνική Ιστορία και Ιστορική δημογραφία στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 1995. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ υπήρξε συγγραφέας δέκα βιβλίων: Πληθυσμός και οικισμοί της Μάνης 15ος - 19ος αιώνας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 1995, Βενετικά κατάστιχα Μάνης-Μπαρδούνιας (αρχές 18 ου αιώνα). Τεκμήρια οικονομίας και Ιστορικής δημογραφίας, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 1998, Τσιγγάνοι: Ιστορία, Δημογραφία, Πολιτισμός, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 1998, Ιστορικοδημογραφικά. Μελέτες Ιστορίας και Ιστορικής δημογραφίας του ελληνικού χώρου, εκδ. ΠΑΠΑΖΗΣΗ 1999, Δημογραφικές όψεις της Πρέβεζας 16ος -18ος αιώνας, Πανεπ. Ιωαννίνων 1999, Δημογραφικές όψεις του ελληνικού νοικοκυριού. Δύο παραδείγματα από την Ήπειρο (18ος - 19ος αιώνας), Πανεπ. Ιωαννίνων 2000, Ιστορική δημογραφία του νεοελληνικού χώρου. Πηγές (19ος αιώνας), Πανεπ. Ιωαννίνων 2002, Νησιωτικά. Πληθυσμιακές μετακινήσεις, δημογραφικές ανακατατάξεις και οικονομικές διαμορφώσεις. Από την οθωμανική περίοδο στον 20ό αιώνα, Πανεπ. Ιωαννίνων 2004, Χολέρα και Λοιμοκαθαρτήρια (19ος -20ός αιώνας). Το παράδειγμα της Σαμιοπούλας, Πανεπ. Ιωαννίνων 2005, Σύναμμα. Κοινωνικές Δομές και όψεις του Νεοελληνικού Χώρου: Πόλεις, Πληθυσμιακές μετακινήσεις, Μηχανισμοί κυριαρχίας και άλλα σχετικά ζητήματα, Πανεπ. Ιωαννίνων 2007.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr