Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η ανταπόκριση των φοιτητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η ανταπόκριση των φοιτητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχοντας προμηθευτεί πρόσφατα μια ενιαία και σύγχρονη ψηφιακή υποδομή εργασίας, βρέθηκε τεχνολογικά έτοιμο να υποστηρίξει εξ αποστάσεως όλα τα θεωρητικά μαθήματα των ακαδημαϊκών τμημάτων του, η δε τεχνογνωσία που διαθέτει εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος.

Όλα, σε ποσοστό 100%, τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά θεωρητικά (μη εργαστηριακά) μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεξάγονται μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με υποδειγματική συνέπεια των διδασκόντων και ενεργή συμμετοχή των φοιτητών του. Τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα του εξαμήνου θα ολοκληρωθούν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στα εργαστήρια και στις κλινικές του Πανεπιστημίου. Σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστά, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου μας στην εξ αποστάσεως διαδικασία έχει ως εξής:


Α. Προπτυχιακά Μαθήματα: 935

  • Θεωρητικά: 901, εκ των οποίων 126 (13,98%) έχουν εργαστηριακό μέρος.
  • Εργαστηριακά: 34 (αποτελούν το 3,64% του συνόλου των μαθημάτων του εξαμήνου).

Β. Μεταπτυχιακά Μαθήματα: 201

  • Θεωρητικά: 190, εκ των οποίων 12 (6,32%) έχουν εργαστηριακό μέρος.
  • Εργαστηριακά: 11 (αποτελούν το 5,47% του συνόλου των μαθημάτων του εξαμήνου).

Το Πρυτανικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στη νέα μορφή διδασκαλίας με ωριμότητα, συνέπεια και ευσυνειδησία, στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου που με την υψηλή του κατάρτιση υποστήριξε και συνέβαλε στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος και, φυσικά, θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου που δήλωσαν “παρών” και συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με αίσθημα ευθύνης δρομολόγησε άμεσα και έγκαιρα όλες εκείνες τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν ομαλότερη, υπό τις δεδομένες συνθήκες, διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και λειτουργία του Ιδρύματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr