Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την απαγόρευση λειτουργίας του Ιδρύματος!

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την απαγόρευση λειτουργίας του Ιδρύματος!

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ενημέρωση για την απαγόρευση λειτουργίας του Πανεπιστημίου σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας για την προστασία από την διάδοση του Κορoναϊού COVID-19.

Σας γνωρίζουμε ότι έχει εκδοθεί Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, για την απαγόρευση λειτουργίας όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και όλων των βαθμίδων, για 14 ημέρες, από αύριο Τετάρτη, 11-3-2020, μέχρι την Τρίτη, 24-3-2020, για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού COVID-19.


Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση λειτουργίας για 14 ημέρες των Πανεπιστημίων και περιλαμβάνει:

α) το εκπαιδευτικό έργο (μαθήματα, εργαστήρια και κλινικές) και των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Από την απαγόρευση λειτουργίας των ΑΕΙ εξαιρούνται:

α) Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες,

β) Οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) Η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και

δ) Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

Η σίτιση των φοιτητών από αύριο Τετάρτη, 11-3-2020, μέχρι την Τρίτη, 24-3-2020, θα γίνεται με την παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο από εστιατόρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από τη διοίκηση γίνεται γνωστό ότι σήμερα προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και η σχολαστική τήρηση των κανόνων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού. Όλα τα φοιτητικά θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου θα ρυθμιστούν από τη διοίκηση και τη Σύγκλητο, όταν οι συνθήκες ασφαλείας επανέλθουν.

Τέλος, με απόφαση της Διοίκησης θα ενταθούν οι απολυμάνσεις όλων των χώρων της Πανεπιστημιούπολης και θα ληφθούν ειδικά μέτρα για γονείς παιδιών που παραμένουν στα σπίτια μετά το κλείσιμο και των παιδικών σταθμών, σχολείων και γυμνασίων.

Η αναμενόμενη σχετική ΚΥΑ των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας θα κοινοποιηθεί αμέσως μόλις εκδοθεί.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr