Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Παν. Ιωαννίνων Γιάννης Δάλλας

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Παν. Ιωαννίνων Γιάννης Δάλλας

Ψήφισμα του Τμήματος Φιλολογίας για το θάνατο του Γιάννη Δάλλα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Το άγγελμα του θανάτου (24-02-2020) του παλαιού και αγαπητού Καθηγητή, επιφανούς επιστήμονoς και λαμπρού δασκάλου Γιάννη Δάλλα προκάλεσε βαθύτατη οδύνη στους συναδέλφους του και τους παλαιούς μαθητές του.


Ο Γιάννης Δάλλας, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας, τίμησε το Τμήμα του, τη Φιλοσοφική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την προσωπικότητα και την προσφορά του, το πλούσιο, πολύπλευρο και πολυβραβευμένο έργο του και το δημοκρατικό του ήθος.

Λάτρης της Φιλολογίας, ο Γιάννης Δάλλας σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο λάμπρυνε με τη διδασκαλία του (1987-1991). Υπήρξε επίσης ποιητής, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, μεταφραστής έργων της αρχαίας Γραμματείας και βαθύτατος μελετητής των αρχαίων λυρικών ποιητών και της Β´ Σοφιστικής. Και μπορεί να έφυγε ο Γιάννης Δάλλας από αυτόν τον κόσμο, άφησε όμως πίσω του πλουσιότατη παραγωγή και μαθητές που συνεχίζουν το έργο του.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Φιλολογίας αποφάσισαν διά περιφοράς να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στις ιστοσελίδες του Τμήματος Φιλολογίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να επιδοθεί στους οικείους του.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας

Ελένη Χουλιαρά-Ράιου

Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ενημέρωση προς τους φοιτητές για τον Κοροναϊό

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr