Οι φοιτητές Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατεβαίνουν στην Αθήνα με κατάληψη της Σχολής

Οι φοιτητές Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατεβαίνουν στην Αθήνα με κατάληψη της Σχολής

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Η μαζική Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απποφάσε κατάληψη της σχολής για την συμμετοχή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 31/10.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα την Παρασκευή 25/10 με κατάληψη της σχολής εκείνη τη μέρα
  • Συμμετοχή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 31/10 με κατάληψη της σχολής εκείνη τη μέρα. Μετά την πορεία προχωράμε σε πανελλαδικό συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων!
  • Κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου στη συνέλευση του Τμήματος των Καθηγητών στις 30/10 με αίτημα την αύξηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων από τα 9 στα 12, να πραγματοποιούνται επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη σε όλα τα εργαστηριακά μαθήματα, πραγματοποίηση μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας προγραμματισμού για το 1ο έτος

Απόφαση Γ.Σ. 

"Στις 23/10 ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Ιωαννίνων έστειλε αγωνιστικό μήνυμα κόντρα στην Κυβερνητική πολιτική καλώντας σε ξεσηκωμό όλους τους φοιτητές των Ιωαννίνων! Με μαζική γενική συνέλευση καλεί στις 31 Οκτώβρη στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα και τα Γιάννενα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε πανελλαδικό συντονισμό!!!

Με το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε δείξουμε τη δύναμή μας, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζουν Κυβερνήσεις και ΕΕ στις σπουδές μας! Απαιτούμε η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την ισοτίμηση των πτυχίων με των ιδιωτικών κολλεγίων, που τη ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και την υλοποιεί η ΝΔ και θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών μας, τη μετατροπή των σχολών μας σε σουπερμάρκετ γνώσης και τη δημιουργία αποφοίτων διαφορετικών ταχυτήτων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων μας. 

Δε θα ανεχτούμε κανένας συμφοιτητής μας να παρατήσει τις σπουδές του είτε λόγω των ασφυκτικών κριτηρίων που βάζει για τις μεταγραφές το Υπουργείο, είτε λόγω της άρνησης διαχρονικά των Κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε ανέγερση φοιτητικών εστιών με ευθύνη του κράτους. Απαιτούμε να πάρουν άμεσα μεταγραφή όσοι φοιτητές έχουν ανάγκη και να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι προκειμένου να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές δεν πάρουν δωμάτιο στις εστίες και να προχωρήσει η ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.

Ο σύλλογός μας μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Μαθηματικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, ΒΕΤ, το 1ο και το 2ο έτος Φιλολογίας και το 1ο έτος ΜΕΥ θα δώσει απάντηση στην ένταση της καταστολής με την κατάργηση του ασύλου και θα παλέψει για σύγχρονές σπουδές με δικαιώματα! Στις 31 Οκτώβρη οι Φοιτητές των Ιωαννίνων θα διαδηλώσουμε όλοι στην Αθήνα!!!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr