Αποφάσεις Γ.Σ. των Φ.Σ. Νηπιαγωγών, ΒΕΤ και ΜΕΥ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αποφάσεις Γ.Σ. των Φ.Σ. Νηπιαγωγών, ΒΕΤ και πρώτου έτους ΜΕΥ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αποφάσεις Γ.Σ. Φ.Σ.: Οι Αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων των Τμημάτων: Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών και του 1ου έτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

"Με σύνθημα Άσυλο στη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών για δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση, κόντρα στην καταστολή και τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα’’ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων υιοθετούν το αγωνιστικό σχέδιο των δυνάμεων του ΜΑΣ, συντονίζονται και κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με την πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ που βρίσκοντας το δρόμο στρωμένο από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε σφοδρή επίθεση ενάντια στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.


Η αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων ως ισότιμων με τα πτυχία των δημοσίων που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών μας και την περαιτέρω κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, η συνέχιση της υποχρηματοδότησης των σχολών από το κράτος, τα ασφυκτικά κριτήρια που μπαίνουν για τις μεταγραφές φοιτητών και η άρνηση των Κυβερνήσεων για μέτρα στήριξης από το κράτος για τους εκατοντάδες φοιτητές που κυριολεκτικά δεν έχουν που να μείνουν λόγω της έλλειψης φοιτητικών εστιών είναι μερικά από τα θέματα που συζητιούνται στις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων των που μέχρι τώρα έχουν καταλήξει στο εξής σχέδιο αγώνα το οποίο καλούν και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους να υιοθετήσουν στις γενικές τους συνελεύσεις:

  • Για το θέμα του ασύλου: οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου απαιτώντας να παρθεί πίσω, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο και να πάρει αντίστοιχη απόφαση η σύγκλητος.
  • Οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 24 Οκτώβρη σε συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους από όλη τη χώρα για τα θέματα των μετεγγραφών και της φοιτητικής μέριμνας. 
  • Πραγματοποιούμε κινητοποίηση στην Περιφέρεια τη Δευτέρα 21/10 για να απαιτήσουμε έκτακτο κρατικό κονδύλι για τις ανάγκες της στέγασης εκατοντάδων φοιτητών.
  • Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να ενώσουν τις φωνές τους με μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη στο κέντρο της πόλης και σε κάθε πόλη της χώρας! 
  • Για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες: προχωράμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους Φ.Σ. καταλήγουμε σε διήμερο αντιπολεμικής δράσης που θα περιλαμβάνει συναυλία και άλλες εκδηλώσεις.
  • Ο ΦΣ μας συμμετέχει στην 10η Πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ στις 10 Νοέμβρη."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr