ΠΚΣ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Εκπρόσωποι φοιτητών αδιαφορούν για το αν θα συνεχίσουν πρωτοετείς τις σπουδές τους

ΠΚΣ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Εκπρόσωποι φοιτητών αδιαφορούν για το αν θα συνεχίσουν πρωτοετείς τις σπουδές τους

«Την ώρα που χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές αγωνιούν για το αν θα πάρουν μετεγγραφή σε περιοχές που μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους….

Υπάρχουν εκπρόσωποι φοιτητών που όχι απλά σφυρίζουν αδιάφορα αλλά δηλώνουν κιόλας προκλητικά πως ε κι αν δεν πάρουν μετεγγραφή δεν πήραν τι να κάνουμε τώρα’’!!! 


Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεπέρασαν τον εαυτό τους προκαλώντας με την απαράδεκτη στάση τους τους χιλιάδες φοιτητές που βλέπουν ως μια τελευταία σανίδα σωτηρίας τη μετεγγραφή για την πόλη τους. Σε πρόταση που έγινε σε μια σειρά Φοιτητικούς Συλλόγους να διεκδικήσουμε να ανοίξουν άμεσα οι αιτήσεις, να αυξηθεί ο αριθμός των μετεγγραφών κόντρα στα ασφυκτικά κριτήρια που επιβάλει και η σημερινή Κυβέρνηση σε συνέχεια από τις προηγούμενες αλλά και να αντιμετωπίζονται οι υπό μεταγραφή φοιτητές ως κανονικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στις σχολές μας όχι απλά ψήφισαν ΛΕΥΚΟ λες και δεν τους αφορά, αλλά υπερασπίστηκαν κιόλας την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει φέτος το Υπουργείο!

Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται άμεσα μέτρα για ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στην ευθύνη του κράτους καθώς και για την οικονομική ενίσχυση όσων φοιτητών σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους με επίδομα ενοικίου…..

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όχι απλά ψήφισαν ΚΑΤΑ στην πρόταση να διεκδικήσουμε να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους δεν πάρουν δωμάτιο στην εστία, να ανεγερθούν νέες εστίες στην ευθύνη του κράτους και να δίνεται έγκαιρα επίδομα ενοικίου, αλλά δανείστηκαν τις φοβερές προτάσεις του Υπουργείου για ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών εστιών και των υποδομών του Πανεπιστημίου! Όπως το πάνε σε λίγο θα προτείνουν να πληρώνουμε και για να κάτσουμε να παρακολουθήσουμε μάθημα!

Γυρνάμε την πλάτη στους εκπροσώπους της πολιτικής των Κυβερνήσεων και της ΕΕ! Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας ξεπερνώντας όποιον βάζει εμπόδια στη συλλογική μας οργάνωση και δράση! Έτσι δίνουμε απάντηση στην ένταση της καταστολής που προμοτάρει η Κυβέρνηση με την κατάργηση του ασύλου για να τσακίζονται οι σπουδές μας και να μη βγαίνει τσιμουδιά και να πανηγυρίζει η ΔΑΠ στις σχολές μας! 

Όλοι στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας!»

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Από την Τετάρτη 16/10 οι αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr