Η παγκόσμια κατάταξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η παγκόσμια κατάταξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σύμφωνα με την  «U.S. News & World Report 2018» 

Με ιδιαίτερη χαρά η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την προσφάτως δημοσιευμένη παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων για το 2018 του ειδησεογραφικού οργανισμού «U.S. News & World Report 2018» των Η.Π.Α., προκύπτει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέχει την 562η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε χίλια (1250) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από 74 χώρες, που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση και την πέμπτη (5η) θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη κριτήρια, όπως είναι η απήχηση στην έρευνα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησής τους, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, το ποσοστό των συνολικών δημοσιεύσεων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δέκα με τις περισσότερες αναφορές, οι διεθνείς συνεργασίες, και  η ερευνητική φήμη σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.


Μάλιστα, αναφορικά με το ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 1% των άρθρων με τις περισσότερες αναφορές, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει στην Παγκόσμια κατάταξη την 174η θέση και αναφορικά με τις διεθνείς συνεργασίες και το ποσοστό δημοσιεύσεων με διεθνή συνεργασία επί του συνόλου των δημοσιεύσεων καταλαμβάνει την 135η θέση και την 109η αντίστοιχα.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την επιτυχία αυτή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγχαίρουμε θερμά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συμβολή τους.

Πίνακας 1: Θέση και Επίδοση των οκτώ (8) Ελληνικών Πανεπιστημίων που βρίσκονταν στον πίνακα των 1250  καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου σύμφωνα με τον Πίνακα Κατάταξης  US News - Best Global University Rankings (2018)

Δείτε ΕΔΩ τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr