Σχετικά με την συνέργεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου

Σχετικά με την συνέργεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου

Ώριμες είναι πλέον οι συνθήκες για να έρθει στο φως της δημοσιότητας η πρόταση που θα αφορά το εγχείρημα της συνέργειας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, το «εγχείρημα των Ιωαννίνων» έρχεται ως «παράπλευρο θετικό» των διεργασιών που έγιναν για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ), μέσω της συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα στην πρόταση περιλαμβάνεται, μεταξυ άλλων, η αναβάθμιση ορισμένων τμημάτων ΤΕΙ, που θα συμπεριληφθούν ως αυτόνομα τμήματα στο πανεπιστήμιο.

Εξάλλου, νωρίτερα ο υπουργός χαιρέτησε την πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΔΑ στο υπουργείο και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική». Αισιοδοξία ότι το σώμα της Διοικούσας θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, ώστε «να μπει σε τροχιά μέχρι την αυτοδιοίκησή του» διατύπωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αύξηση του αριθμού εισακτέων για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Περισσότεροι θα είναι οι εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, από το άθροισμα των εισακτέων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλωστε, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το σύνολο του αριθμού των εισακτέων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά τα διετή προγραμματα σπουδών στο ΠΔΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μεσα στο 2019.

Νομοθετικό έργο μέχρι το καλοκαίρι

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα αφορά ζητήματα λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, όπως η αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, η αξιολόγηση στελεχών και νέες παιδαγωγικές δομές.

Στη συνέχεια, αναμένεται να προχωρήσουν οι όποιες προτάσεις συνεργειών μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς επίσης και το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr