Χαμός σε φοιτητικό πάρτι με 8.000 άτομα / Δεκάδες στο νοσοκομείο, 14 ασθενοφόρα / "Σώθηκα από θαύμα"

Χαμός σε φοιτητικό πάρτι με 8.000 άτομα / Δεκάδες στο νοσοκομείο, 14 ασθενοφόρα / "Σώθηκα από θαύμα"

Χαμός σε πάρτι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με 8.000 άτομα – Δεκάδες στο νοσοκομείο λόγω ακραίας μέθης

Περισσότερα από 8.000 άτομα βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης μετά τις 23.00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο, καλεσμένοι στο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών. 

Κάθε χρόνο η διοργάνωση προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, που ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να δώσουν το «παρών» και να διασκεδάσουν ξέφρενα έως το πρωί.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thenewspaper, δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το ΕΚΑΒ, για περιστατικά ακραίας μέθης.

Αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου με ασθενοφόρα αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

«Βλέπαμε ανθρώπους να καταρρέουν μπροστά μας»

Πρωτόγνωρες σκηνές με νέα παιδιά να καταρρέουν στη μέση του δρόμου ακολούθησαν το ξέφρενο πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο  Βόλο, όπου συνεχώς κατέφθαναν ασθενοφόρα για να πάρουν μεταφέρουν τα παιδιά σε νοσοκομεία.

«Ήταν πεσμένοι μέσα στον δρόμο ξαπλωμένοι στο πάτωμα, έκαναν εμετούς, ήταν έτσι πολύ περίεργα. Είδαμε στον γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο στο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω , που είχε δύο κοπέλες δίπλα του να τον βοηθάνε να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε στο Live News, του MEGA μία κοπέλα που συμμετείχε στο πάρτι.

«Είδαμε, μας σπρώχνανε στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα βγάζανε. Είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω θα υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», είπε άλλη κοπέλα.

«Είναι αλήθεια ότι 45 νέες και νέοι προσήλθαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε οξεία μέθη. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο Παύλος Μαλινδρέτος μέλος του Δ.Σ των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου και πρόσθεσε ότι τα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο «δεν χρειάστηκε να μείνουν μέσα, εκτός από τη ολιγόωρη παραμονή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφάνισαν».

«Το πάρτι ξεκινούσε κατά τις 11, εμείς πήγαμε εκεί κατά τις 12. Γινόταν στην Πολυτεχνική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο, μέσα στην πανεπιστημιούπολη και είχε απίστευτο κόσμο, σε σημείο που ποδοπατιόμασταν κανονικότατα. Ήταν αρκετά ωραία, η μουσική προφανώς και ήταν αρκετά δυνατή. Υπήρχε αρκετός κόσμος και αρκετό ποτό», είπε η φοιτήτρια.

Η ίδια πρόσθεσε ότι πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Εμείς φύγαμε κάπου στις 6 παρά περίπου. Γενικά το πάρτι απ’ ότι μάθαμε τελειώνει κάπου στις εννέα το πρωί. Όταν τα βλέπαμε ήταν λίγο περίεργα εκείνη τη στιγμή, αλλά εμείς ξέραμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Δεν ήταν και το καλύτερο θέαμα να τους βλέπουμε μεθυσμένους δίπλα μας».

Όπως είπε η Ανθούλα «Υπήρχε αρκετό αλκοόλ είτε από καντίνες είτε από σπίτι. Λόγω μουσικής, του πάρτι και του ενθουσιασμού, το πάρτι πήρε την κάτω βόλτα και πήγε να χαλάσει η διάθεση για κάποιες παρέες». Από την άλλη, η Έλενα έκανε λόγο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από την αρχή του πάρτι. «Έπεφταν δίπλα μας, έκαναν εμετούς, τους έπαιρναν τα ασθενοφόρα. Δεν ήξεραν τα όριά τους», δήλωσε.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, μετά το ξέφρενο πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, γύρω στις 8:30 στο ύψος της Χαλυβουργίας, στο ρεύμα προς Λάρισα, ένας 23χρονος οδηγός από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο πάρτι των «ΜΗΧ ΜΗΧ», έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο προσέκρουσε σε μπαριέρα του δρόμου. .

Στο αυτοκίνητο επέβαινε ακόμη ένα άτομο και, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους δυο. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ κατά 0,90 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, με όριο το 0,25.

«Έχασα τον έλεγχο και δεν κατάλαβα πως. Είχα πιει πέντε μπύρες. Τρόμαξα, δεν κατάλαβα πως ζω» είπε ο 23χρονος φοιτητής στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη, παραδέχθηκε το λάθος του και καταδικάστηκε σε έναν μήνα με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr