Κανονικά θα ορκιστεί (μετά τις αντιδράσεις) η αριστούχος φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κανονικά θα ορκιστεί (μετά τις αντιδράσεις) η αριστούχος φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Κανονικά θα ορκιστεί η τελειόφοιτος της Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου, που η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της αρνιόταν τη χορήγηση του πτυχίου (δείτε το δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα»), με την αιτιολογία ότι δεν είχε πληρώσει το χαράτσι για την εστία.

Αίσθηση προκάλεσε η επιστολή – καταγγελία της φοιτήτριας του τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου επισήμαινε πως δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο της, καθώς υπάρχει οφειλή χρημάτων στην φοιτητική μέριμνα.


Οι φοιτητές αναφέρουν: «Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η πίεση και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει ο συλλογικός αγώνας, αλλά ταυτόχρονα και η ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, για να διαγραφούν όλα τα χρέη όλων των εστιακών φοιτητών, για να εγγυηθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι οι φοιτητές που αδυνατούν να πληρώσουν για το δωμάτιο, δεν θα έχουν παρόμοια προβλήματα με την απόκτηση πτυχίου».

Για το ζήτημα της αριστούχας επί πτυχίω φοιτήτριας της Νοσηλευτικής η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Σχετικά με τις αιτιάσεις φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλώνουμε ότι η συνδρομή της προς τις Φοιτιτικές Εστίες έχει πληρωθεί κανονικά και μπορεί να ορκιστεί κανονικά στην προγραμματισμένη ημερομηνία ορκωμοσιών».

Ο Σύλλογος Φοιτητών των Εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποί του, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, μέχρι ο κανονισμός να καταργηθεί.

Δεν δίνουν πτυχίο σε αριστούχο φοιτήτρια γιατί δεν έχει να πληρώσει 270 ευρώ την φοιτητική μέριμνα!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr