Ο Φ.Σ. Κτηνιατρικής του Παν/μίου Θεσσαλίας ύψωσε τη φωνή του για τα δικαιώματα των ζώων

Ο Φ.Σ. Κτηνιατρικής του Παν/μίου Θεσσαλίας ύψωσε τη φωνή του για τα δικαιώματα των ζώων

"Την Τρίτη 04/10 ο φοιτητικός σύλλογος Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ύψωσε τη φωνή του για τα δικαιώματα των αγαπημένων μας ζώων. Συγκεκριμένα, συνεργαστήκαμε με το φιλοζωικό σωματείο "Διασώζω" και το Δήμο Καρδίτσας και στήσαμε το περίπτερό μας στην Καρδίτσα, όπου βρίσκεται και το τμήμα Κτηνιατρικής. Καταφέραμε μέσα σε λίγες ώρες να τοποθετήσουμε δωρεάν microchip σε περισσότερα από 50 δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και σε συνεργασία με ιδιώτες συναδέλφους κληρώσαμε 3 δωρεάν στειρώσεις. Την ίδια στιγμή, φοιτητές της σχολής μας ενημέρωναν τους περαστικούς για τη νέα νομοθεσία αναφορικά με τα ζώα και τις υποχρεώσεις κάθε ανθρώπου απέναντι σε αυτά", δήλωσε στα «Φοιτητικά Νέα» ο Πρόεδρος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Νικόλαος Δέδες.

Πρόσθεσε λέγοντας πως "θύματα της ακρίβειας που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι και οι τετράποδοι φίλοι μας. Αναρίθμητοι κηδεμόνες αδυνατούν πλέον να καλύψουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ζώων τους, πόσο μάλλον για προληπτικές και υποχρεωτικές επεμβάσεις όπως πχ η στείρωση. Καλό είναι όλοι οι μελλοντικοί κτηνίατροι να έχουμε ενσυναίσθηση και να στεκόμαστε αρωγοί στους οικονομικά ασθενεις συμπολίτες μας".


Τόνισε ότι "είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που θα ασκήσουμε το επάγγελμα του κτηνιάτρου να ενστερνιστούμε πρώτοι τη σημασία της ευζωίας των ζώων. Όπως αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα δικαιώματα μας ως φοιτητές και μετέπειτα επαγγελματίες, οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή τα πλάσματα που υπηρετούμε και θεραπεύουμε. Πιστεύω ότι στη χώρα μας έχουμε πολλά σημαντικά βήματα να κάνουμε. Αφενός σε επίπεδο παιδείας, αφετέρου σε επίπεδο νομοθεσίας, καθώς ο νέος νόμος δεν ευνοεί όλα τα ζώα με τα οποία συναναστρέφεται ο άνθρωπος. Μέχρι η κακοποίηση των ζώων να αποτελεί παρελθόν, μέχρι κάθε κακοποιός να δικαστεί, μέχρι να μην έχουμε άλλα αδέσποτα και μέχρι να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα ζώα ως ισότιμα μέλη μιας σύγχρονης κοινωνίας, οι φωνές μας θα ακούγονται σε όλο το πανελλήνιο".

Κατέληξε λέγοντας πως "μαχόμαστε όλοι μαζί για την ευζωία των αγαπημένων μας πλασμάτων. Και πάντα έμπρακτα".



Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr