Πρύτανης Παν. Θεσσαλίας: Για άλλη μια χρονιά το Παν/μιο Θεσσαλίας στο 3% των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου

Για άλλη μια χρονιά το Παν/μιο Θεσσαλίας στο 3% των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου

Συγκεκριμένα με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities», η οποία δημοσιεύθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στη θέση 886 ανάμεσα στα 30.000 Ιδρύματα που αξιολογήθηκαν.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας. Δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 30.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου. Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια τα οποία αφορούν κυρίως στην παρουσία και στη δημοτικότητα τους στον παγκόσμιο ιστό, την επίδραση του ερευνητικού τους έργου όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό αναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους.


Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Πανεπιστημίου μας για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν, πολύ συχνά σε αντίξοες συνθήκες, αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης.

Η Παγκόσμια Κατάταξη (2022) των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Κολλεγίων σύμφωνα με την «Google Scholar»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr