Η απάντηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις καταγγελίες για διακοπή παροχής δωρεάν σίτισης σε φοιτητές

Η απάντηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις καταγγελίες για διακοπή παροχής δωρεάν σίτισης σε φοιτητές

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών του μετά τις καταγγελίες για τη διακοπή παροχής δωρεάν σίτισης σε φοιτητές του Ιδρύματος:

«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεριμνά και σταθερά καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την παροχή δωρεάν σίτισης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών/τριών.


Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων φοιτητών/τριών δωρεάν σίτισης, τα οποία καθορίζονται από την υπ’ αρίθμ. Φ5/68535/Β3/18-06-2012 ΚΥΑ, παραμένουν αμετάβλητα και προκύπτουν από το οικογενειακό εισόδημα των επωφελούμενων.

Ο προϋπολογισμός για τη σίτιση των φοιτητών/τριών καθορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει παραμείνει σταθερός, παρά τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 έχουν υποβληθεί 8.600 αιτήσεις και έχει χορηγηθεί δικαίωμα δωρεάν σίτισης σε 6.000 φοιτητές/τριές σύμφωνα με την επιχορήγηση που έλαβε το Ίδρυμα. 

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της επιχορήγησης, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο και έχει υποβάλλει αίτημα παροχής έκτακτης επιχορήγησης για τη σίτιση των φοιτητών/τριών».

Καταγγελία για διακοπή σίτισης σε φοιτητές στο Βόλο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr