Παν. Θεσσαλίας: Είσαι φοιτητής ΑΜεΑ και συναντάς εμπόδια στη μετακίνηση σου;

Παν. Θεσσαλίας: Είσαι φοιτητής ΑΜεΑ και συναντάς εμπόδια στη μετακίνηση σου;

Πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προμηθεύτηκε ένα μικρό λεωφορείο προσβάσιμο για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με αναπηρίες που συναντούν εμπόδια στη μετακίνηση τους και θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το όχημα για τις ανάγκες των σπουδών τους να επικοινωνήσουν με την ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ είναι η δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει ως στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των φοιτητών και φοιτητριών των 35 τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  


Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ξεκίνησε την δράση της το 2010 ως ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Eρευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2012 σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές μετεξελίχθηκε σε σταθερή δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα η ΠΡΟΣΒΑΣΗ εξελίσσεται συνεχώς και εμπλουτίζει συνεχώς τις υπηρεσίες τις που απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες αναπηρίες/ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, η ΠΡΟΣΒΑΣΗ συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με εξωτερικούς φορείς σε δράσεις και εκδηλώσεις αναφορικά με την αναπηρία και την προσβασιμότητα.

Σήμερα η ΠΡΟΣΒΑΣΗ παρέχει πολυδιάστατες υπηρεσίες που απευθύνονται καταρχήν σε φοιτητές και φοιτήτριες με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις πόλεις του Βόλου, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαμίας. Από το εαρινό εξάμηνο του 2020 κάτω από τις  ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του ιού Covid-19 η ΠΡΟΣΒΑΣΗ έκανε ποικίλες προσαρμογές ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες της εξ αποστάσεως. 

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ  αποτελείται από μία επιστημονική ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό όραμα που αφορά στην ενίσχυση της πρόσβασης των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και την ευαισθητοποίηση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2421 074345

Τα μέλη της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ είναι τα εξής:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr