Επιστολή προς την Υπ. Παιδείας για την διεκπεραίωση των Κατατακτηρίων Εξετάσεων

Επιστολή προς την Υπ. Παιδείας για την διεκπεραίωση των Κατατακτηρίων Εξετάσεων

Κατατακτήριες Εξετάσεις: «Μετά την πάροδο σχεδόν 2 μηνών από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων (1-20 Δεκεμβρίου) και έχοντας πλέον μπει σε τροχιά επαναλειτουργίας των περισσότερων δραστηριοτήτων (ακόμα και την λειτουργία των χιονοδρομικών) η κυβέρνησή μας δεν έχει λάβει ακόμα ξεκάθαρη θέση όσον αφορά την διεξαγωγή των κατατακτηρίων» αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» η επιτροπή αγώνα για την διεκπεραίωση των κατατακτηρίων εξετάσεων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τονίζει πώς: «Οι κατατακτήριες αποτελούν εισαγωγικές εξετάσεις εφάμιλλης αν όχι ισάξιας δυσκολίας και σοβαρότητας με τις πανελλήνιες. Οι υποψήφιοι αυτών των εξετάσεων πέραν της προσπάθειας που καταβάλουμε καθ' όλη την διάρκεια του έτους και πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης, τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε παγώσει τις ζωές μας καθώς περιμένουμε πότε θα ασχοληθεί το υπουργείο με εμάς. Σε όλα τα δελτία τύπου του Υπουργείου Παιδείας όταν και όποτε αναφέρονται στις κατατακτήριες εξετάσεις περιορίζονται σε δηλώσεις όπως "Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών"».


Καταλήγει λέγοντας: «Σαν επιτροπή αγώνα για την διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων ζητάμε την άμεση διεκπεραίωση τους εντός Φεβρουαρίου, πάντα με βάση τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τον COVID-19 αλλά και με γνώμονα την επαναλειτουργία σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων».

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας:

ΠΡΟΣ:
την Υπουργό Παιδειας κ. Ν. Κεραμέως  και τον υφυπουργό Παιδείας κ.Α.Συρίγο,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αξιότιμοι κύριε Υφυπουργέ και κύρια Υπουργέ Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και κατανοούμε ότι το έργο σας είναι δύσκολο την εποχή αυτή καθώς προτεραιότητα όλων αποτελεί η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία των εξετάσεων και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποια διευκρίνιση σχετικά με τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων για το έτος 2020-2021 και πλέον έχουν περάσει δυο μήνες από την φυσική ημερομηνία διεξαγωγής τους .

Δεδομένου ότι οι εξετάσεις αυτές αποτελούν εισαγωγικές εξετάσεις εφάμιλλης εάν όχι ισάξιας δυσκολίας και σημασίας με αυτές των πανελλαδικών εξετάσεων θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μεριμνήσετε επ' αυτού στο άμεσο μέλλον. Από την πλευρά μας και κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους των τμημάτων σας παραθέτουμε κάποιες προτάσεις που ίσως να ήταν υλοποιήσιμες ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Δεδομένου ότι οι εξετάσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είναι αδύνατον να διεξαχθούν διαδικτυακά προτείνουμε τα παρακάτω:

1. Να διατεθούν αίθουσες και να μοιραστούν οι υποψήφιοι ανά αίθουσα σύμφωνα με τον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τμ σύμφωνα με τις οδηγίες.

2. Να γίνει η μετακίνηση των υποψηφίων από νομό σε νομό με σχετικό έγγραφο που θα εκδίδεται από την εκάστοτε σχολή και να επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος τονίζουμε πως για εμάς είναι υψίστης σημασίας να μεριμνήσετε επί του θέματος καθότι όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω οι εξετάσεις αυτές αποτελούν ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και οι υποψήφιοι από την μεριά μας έχουμε επιδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα την απαιτούμενη πειθαρχία και έχουμε καταβάλλει την πρέπουσα προσπάθεια (φροντιστήρια και επομένως οικονομική και χρονική επιβάρυνση) από την πλευρά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στη δυσκολία των εξετάσεων αυτών. Κυρίως, όμως ζούμε με την αβεβαιότητα πως οι κόποι μας θα πάνε χαμένοι καθώς η ζωη μας συνεχίζει να προχωρά. Πολλοί από εμάς έχουν ήδη οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και επαγγελματικές ή ειλημμένες υποχρεώσεις.  Θα θέλαμε λοιπόν να δείξετε τον ίδιο σεβασμό προς το θεσμό, των κατατακτηρίων εξετάσεων που το ίδιο το υπουργείο έχει θεσπίσει ως μέσο εισαγωγικών εξετάσεων προς τα Πανεπιστήμια της χώρας και να φροντίσετε να διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις στο άμεσο μέλλον τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα . Η θέση αυτή είμαστε βέβαιοι πως βρίσκει σύμφωνους τους εκατοντάδες υποψήφιους κατατακτηρίων εξετάσεων σε όλη την χώρα.  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Αναμένουμε την απάντησή σας.

Με τιμή,
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                                                                                                                                                                                   

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

---

Λάρισα, 22/1/2021

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr