Παν. Θεσσαλίας: Ενδεχόμενη μείωση εισακτέων στα Πανεπιστήμια - Εν αναμονή για το νέο εξάμηνο

Παν. Θεσσαλίας: Ενδεχόμενη μείωση εισακτέων στα Πανεπιστήμια - Εν αναμονή για το νέο εξάμηνο

Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων υπό την προεδρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την ερχόμενη Δευτέρα.

Με την παρουσίαση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας άρχισε ήδη η μελέτη των αλλαγών που αναμένονται να ισχύσουν από τις ερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλά και για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους των Πανεπιστημίων.


«Είμαστε στο στάδιο της μελέτης του νομοσχεδίου πριν εκφράσουμε την άποψή μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπρύτανης Ερευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Ιωάννα Λαλιώτου.

Σύμφωνα με την κ. Λαλιώτου, «το σύστημα εισαγωγής φαίνεται να είναι αρκετά πολύπλοκο. Αυτό που θέλουμε να μελετήσουμε είναι κατά πόσο το νέο σύστημα εισαγωγής θα επηρεάσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και τα άλλα ιδρύματα της χώρας, όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων. Από μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι η εφαρμογή του νέου τρόπου εισαγωγής θα επιφέρει μείωση των εισακτέων», πρόσθεσε η αντιπρύτανης.

Η ίδια έθεσε και κοινωνικό ζήτημα. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονταν αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής. Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μία δύσκολη χρονιά για τους φετινούς υποψηφίους που θα επηρεαστούν. Θέλουμε να δούμε τι συνεπάγεται το νομοσχέδιο για την ίδια την κοινωνία», ανέφερε.

Για το θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας των Πανεπιστημίων έχει ήδη τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το νομοσχέδιο εξετάζεται από άρθρο σε άρθρο ενόψει μάλιστα και της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσει για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Οπως είναι γνωστό, στην Σύνοδο θα προεδρεύσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο έχει αναλάβει το «τιμόνι» μέχρι και τον Απρίλιο, σε μία κρίσιμη περίοδο που σηματοδοτείται από τις αλλαγές που δρομολογούνται στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εν αναμονή για το νέο εξάμηνο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναμένει τις αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων στο εαρινό εξάμηνο που ξεκινά αμέσως μετά την εξεταστική στα τέλη Φεβρουαρίου.

Από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα εξαρτηθεί ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων που από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς γίνονται εξ αποστάσεως. Σημειώνεται ότι εξ αποστάσεως θα διενεργηθεί και η εξεταστική του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου που ξεκινά στις 25 του μήνα σε επίπεδο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr