Η Συμβουλευτική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμπράττει με φοιτητές για τους φοιτητές

Η Συμβουλευτική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμπράττει με φοιτητές για τους φοιτητές

Δύο δράσεις με κοινό όνομα και στόχο να κάνουν λίγη παρέα στους φοιτητές, αλλά κυρίως να αναδείξουν ότι μπορούν και τηρώντας τα εκάστοτε μέτρα, να αναζητήσουν ακόμη περισσότερη.

Σε μια εποχή που περιορίζονται οι επαφές και οι παρέες και οι φοιτητές βρίσκονται μακριά από αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες και στέκια διασκέδασης, στη Συμβουλευτική υπηρεσία αυξάνονται οι αφηγήσεις που αποτυπώνουν τις δυσκολίες και τη μοναξιά αυτής της συνθήκης.


Όλο αυτό το διάστημα η Συμβουλευτική Φοιτητών λειτουργεί αδιάκοπα (από 2/11 και πάλι μόνο με διαδικτυακές συνεδρίες, όπως στο 1ο lockdown), αλλά αυτή τη φορά επισημάνθηκε η ανάγκη να υποστηριχθούν οι φοιτητές  και διαφορετικά, αλλά και πιο μαζικά.

Έτσι προέκυψαν δύο παράλληλες και συνεργαζόμενες δράσεις με ένα κοινό όνομα: UTH ACTERNATIVES.

Ο Μηνάς Γαβαλάς, απόφοιτος ΠΜΣ Χωροταξίας, φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών και ιδρυτής του φοιτητικού ραδιοφώνου του ΠΘ (yuth radio) θα παρουσιάζει και θα επιμελείται μουσικά μία εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή.

O Στέλιος Λαγάρας, τελειόφοιτος ΗΜΜΥ, Προπονητής Ακαδημίας Σκακιστών, κατασκεύασε και θα διαχειρίζεται έναν ιστότοπο.

H Βαϊτσα Μακρέσια, τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής, συνέβαλε σημαντικά στο στήσιμο της ιστοσελίδας και εμπνεύστηκε δημιουργικά το logo της και το κοινό όνομα.

Στόχος είναι να επικοινωνούνται όσα ακόμη επιτρέπονται, να προβληθούν δράσεις και πρωτοβουλίες, να κινητοποιηθεί η δημιουργικότητα όλων μας, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα.

Ιδέες, προτάσεις και συμμετοχή των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Κάθε εβδομάδα και ένας διαφορετικός καλεσμένος/η, κυρίως μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, αλλά όχι μόνο, θα παρουσιάζουν θέματα για να διευκολύνουν τους φοιτητές να διαχειριστούν τις αλλαγές στη μαθησιακή διαδικασία και στη ζωή τους γενικότερα και θα προτείνουν εναλλακτικές. Οι εκπομπές και οι πληροφορίες που θα προκύπτουν από αυτές, αλλά και ό,τι υλικό σταλεί, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα.

Θερμές ευχαριστίες στους φοιτητές που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία και ζήλο και συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, προσκαλούνται και όλοι οι υπόλοιποι, η φοιτητική ζωή είναι ακόμη εδώ.

Απόψε Δευτέρα 16/11 στις 22.00,  θα παρουσιαστεί το αρχικό σκεπτικό, το οποίο πρόκειται να διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση με τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Ιστοσελίδα: http://acternatives.uth.gr

Ραδιοφωνική εκπομπή: UTH ACTERNATIVES, κάθε Δευτέρα στις 22.00, http://yuth-radio.com/ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr