ΤΗΕ: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάσσεται 3° στην Ελλάδα

ΤΗΕ: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάσσεται 3° στην Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάσσεται για 2η συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στα 600-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την δημοφιλή κατάταξη World University Rankings (WUR), που δημοσιεύει η Times Higher Education (ΤΗΕ) γιατο 2021.

Η λίστα κατάταξης της ΤΗΕ για το 2021 παρουσιάζει την κατάταξη των κορυφαίων 1527 πανεπιστημίων παγκοσμίως και αντλεί στοιχεία από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.


Η κατάταξη της Times Higher Education, είναι μια από τις ευρέως διαδεδομένες παγκοσμίως για την παροχή αντικειμενικών δεδομένων της επίδοσης των ΑΕΙ αλλά και για την επιρροή της σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς, πρυτάνεις και φορείς χάραξης πολιτικής.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με την ΤΗΕ κατατάσσεται 3° στην Ελλάδα, μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Ωστόσο η επίδοση του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπερβαίνει το μέσο όρο των ΑΕΙ παγκοσμίως στην κατηγορία της έρευνας. Συγκεκριμένα στον όγκο των επιστημονικών δημοσιεύσεών ανά ακαδημαϊκό προσωπικό, στον αριθμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων με διεθνή συνεργασία σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, στον αριθμό των ετεροαναφορών και στη διάχυση της γνώσης μέσω της αλληλεπίδρασης του με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr