Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για Δωρεάν Σίτιση και Στέγαση για το 2020-2021

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για Δωρεάν Σίτιση και Στέγαση για το 2020-2021

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση για τη χορήγηση της δωρεάν σίτισης και του δικαιώματος στέγασης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου (https://merimna.uth.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ιδρυματικού τους λογαριασμού (απαιτείται χρήση VPN).

Επισημαίνεται ότι μόνο οι φοιτητές/τριες των Τμημάτων του Π.Θ. με έδρα τη Λάρισα και την Καρδίτσα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν, για πρώτη φορά φέτος, ταυτόχρονα αίτηση σίτισης και στέγασης.


- Οι αιτήσεις για το δικαίωμα στέγασης θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

- Οι αιτήσεις για δωρεάν σίτιση θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις για το δικαίωμα στέγασης θα υποβάλλονται μέχρι Κυριακή 19 Ιουλίου. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για υποβολή αίτησης είναι η έκδοση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου 2019 (πρώην εκκαθαριστικό σημείωμα).

Για την παροχή σίτισης

Για την παροχή Στέγασης

Φοιτητική Εστία Βόλου.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει στην πόλη του Βόλου Φοιτητική Εστία, δυναμικότητας σαράντα (40) μονόκλινων δωματίων. Γίνονται δεκτοί μόνο πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους και για ένα (1) ακαδημαϊκό έτος.

Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή εντύπου αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο της Φοιτητικής Εστίας, 2ας Νοεμβρίου και Βερναρδάκη, Βόλος, τηλ: 24210-74408-9, Fax: 24210-74697.

Γ. Φοιτητική Εστία Λάρισας / Φοιτητική Εστία Καρδίτσας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει κτηριακές υποδομές για τη στέγαση των φοιτητών εντός του Συγκροτήματος του ιδρύματος στη Λάρισα και εντός των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στην Καρδίτσα.

Η Φοιτητική Εστία στη Λάρισα αποτελείται συνολικά από 8 αυτόνομα κτήρια, δυναμικότητας 502 κλινών και η Εστία στην Καρδίτσα διαθέτει 2 αυτόνομα κτήρια, με δυναμικότητα 104 κλινών.

Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Σίτισης & Στέγασης στις αντίστοιχες πόλεις.
Λάρισα:
 Φοιτητική Εστία, Περιφερειακή οδός Λάρισας Τρικάλων, τηλ: 2410 684431, 2410 684393, 2410 684572
Καρδίτσα: Φοιτητική Εστία, Τέρμα Μαυρομιχάλη, τηλ: 24410 72042

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr