Δώδεκα νέοι και επίδοξοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στοχεύουν να κατακτήσουν τον κόσμο της Συνθετικής Βιολογίας

Δώδεκα νέοι και επίδοξοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στοχεύουν να κατακτήσουν τον κόσμο της Συνθετικής Βιολογίας

Η iGEM Thessaly 2020 είναι η νέα διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λαμβάνει μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition.

Δώδεκα νέοι και επίδοξοι φοιτητές από το χώρο της Βιολογίας, της Αρχιτεκτονικής, των Υπολογιστών και των Οικονομικών, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να συμβάλλουν και να κατακτήσουν τον κόσμο της Συνθετικής Βιολογίας.


Στόχος του διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει νέους φοιτητές να αντιμετωπίσουν προκλήσεις της σύγχρονης εποχής μέσω της Συνθετικής Βιολογίας.

Η νεοσύστατη ομάδα καλείται να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι επιτυχίας που χάραξε η προηγούμενη και να συνεχίσει αυτό το φιλόδοξο έργο.

Ο Αντώνης Γρηγοριάδης, ένας από τους φοιτητές που συμμετέχουν στην διεπιστημονική ομάδα iGEM Thessaly 2020 αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως «η ερευνητική ομάδα iGEM Thessaly 2020, αποτελεί την δεύτερη διεπιστημονική ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας (iGEM) τον Νοέμβριο.

Στα πλαίσια εύρεσης χορηγιών για να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας, δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στο molecular cloud (link), όπου εγγράφονται ομάδες από διάφορες χώρες ανα την υφήλιο. Η ομάδα με τις περισσότερες ψήφους θα λαβει και χρηματοδότηση. Η εγγραφή χρήστη και η ψήφος (vote) είναι δωρεάν! Oι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν νέα της ομάδας μας, αλλά και νέα σχετικά με επίκαιρα βιολογικά θέματα. Κάθε ψήφος σας μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας!».

Η φοιτητική Ομάδα iGEM Thessaly 2020 αποτελείται από τους:

Αντώνης Γρηγοριάδης, φοιτητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Γεώργιος Ανδρονικίδης, φοιτητής Μηχανικών Πληροφορικής

Αστερία Τσαπαδίκου, φοιτήτρια Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Μαγδαληνή Κοροξενίδου, φοιτήτρια Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Φωτεινή Παπαδάκη, φοιτήτρια Κτηνιατρικής

Βενέτιος Μιχελιουδάκης, φοιτητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Βασίλειος Στεργίου, φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Αναστάσιος Μεσσής, φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Μάριος Λάνγκε, φοιτητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Λεμονιά Απόχα, φοιτήτρια Γεωπονία φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλοντος

Νικόλαος Ντελκής, φοιτητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Ιφιγένεια Δασκαλάκη, φοιτήτρια Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Διαγωνισμός iGEM

Ο διαγωνισμός iGEM (International Genetically Engineered Machine) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας, η ιδέα του οποίου προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004. Έκτοτε η ιδέα του διαγωνισμού έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο και κάθε χρόνο περισσότερες από 300 ομάδες και 6000 φοιτητές από πανεπιστήμια και σχολεία, αφιερώνουν το καλοκαίρι τους στο διαγωνισμό και το φθινόπωρο συναντιούνται στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και να διαγωνιστούν στο Giant Jamboree.

Ο διαγωνισμός αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEM Foundation, έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση με κύριο στόχο την ανάπτυξη μίας ανοιχτής κοινωνίας συνεργασίας.

Ο διαγωνισμός iGEM δίνει πρωτίστως σε φοιτητές και νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να περάσουν τα όρια της Συνθετικής Βιολογίας για την επίλυση καίριων προβλημάτων του 21ου αιώνα. Σκοπός είναι οι φοιτητές να εργαστούν σε διεπιστημονικές ομάδες ώστε να σχεδιάσουν ένα βιολογικό σύστημα δικής τους δημιουργίας χρησιμοποιώντας θεμελιώδεις τεχνικές της Μοριακής Βιολογίας. Παράλληλα, κάθε ομάδα καλείται μέσα από τις δράσεις της να διασυνδέσει το έργο της με την κοινωνία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr