Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία! Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία! Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη είναι η κινητοποίηση των φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοιατρική και του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019 στον χώρο της Ακαδημίας (Λαμία, Παπασιοπούλου 2-4) για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστημιακό ίδρυμα μετά τη χθεσινή νεροποντή…

Σε επικοινωνία που είχαν οι φοιτητές με το MAG24 μας ενημέρωσαν ότι έχει πλημμυρίσει ο χώρος του κτιρίου, ενώ το νερό έχει φθάσει στους χώρους που βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές…όπως βλέπετε και στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, οι φοιτητές δεν υπερβάλλουν καθόλου!!!


Δείτε το βίντεο

Εκτός όμως από τη επιτακτική ανάγκη της πλήρους επισκευής και συντήρησης των κτιρίων οι φοιτητές διεκδικούν αναφαίρετα δικαιώματά τους…

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση: 

Στις 19/11 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, στην οποία αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 25/11, διεκδικώντας τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • Πλήρη επισκευή και συντήρηση των κτιρίων της Σ.Θ.Ε.
  • Δωρεάν Σίτιση για όλους τους φοιτητές και βελτίωση υποδομών σίτισης
  • Δωρεάν μεταφορές για όλους τους φοιτητές
  • Πραγματοποίηση εμβόλιμης εξεταστικής σε όλα τα τμήματα της Σ.Θ.Ε.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Η απόφαση αυτή δεν ήταν ξαφνική. Εντάσσεται στον δίκαιο αγώνα χιλιάδων φοιτητών όλης της Ελλάδας που φουντώνει όλο και περισσότερο στα Ιδρύματα, με τη μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων που παίρνουν μαχητικές αποφάσεις. Είναι αποτέλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα και του δικού μας του Φοιτητικού Συλλόγου μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή μας.

Η πραγματικότητα παραμένει και είναι η εξής: εν έτει 2019 βασικά πράγματα, για να σπουδάσουμε δεν είναι αυτονόητα, ενώ θέλουν να μας πείσουν ότι είναι και πολυτέλειες! Κυριολεκτικά πέφτουν οι οροφές πάνω μας -πέρυσι κομμάτι απ’ την οροφή της λέσχης έπεσε πάνω σε φοιτήτρια, ενώ έπεσε κομμάτι μέχρι και από το αίθριο, το οποίο το αντικατέστησαν με λαμαρίνα (!) – , πλημμυρίζει το κτήριο με τη πρώτη βροχή. Οι φοιτητές δεν σιτιζόμαστε όλοι δωρεάν, πληρώνουμε για να μεταφερθούμε ώστε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματά μας, δεν χωράμε στις αίθουσες και τα εργαστήρια

Οι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμά μας και τα οξυμένα προβλήματα είναι συγκεκριμένοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι κυβερνήσεις.

Από τη μία η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δήμος και Περιφέρεια γνωρίζουν πλήρως τα ζητήματα και τόσο καιρό επιλέγουν να εμπαίζουν τους φοιτητές κάνοντάς τους “μπαλάκι” από τον έναν στον άλλον, να «μπαλώνουν» τα προβλήματα, ενώ επαναλαμβανόμενα παριστάνουν τους ανήξερους. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες φοίτησης για τους σπουδαστές και το προσωπικό.

Από την άλλη η κυβέρνηση συνεχίζει το χτύπημα των σπουδών μας, την υποβάθμιση του πτυχίου μας και της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλους. Κατήργησαν το φοιτητικό άσυλο μέσα στο καλοκαίρι με πρόσχημα το καλό το φοιτητών, την ίδια στιγμή που εντείνουν την υποχρηματοδότηση των Σχολών, απαξιώνουν την Φοιτητική Μέριμνα και προετοιμάζουν να φέρουν με νόμο νέα αντιδραστικά μέτρα στα Πανεπιστήμια. Γι’ αυτό άλλωστε εντείνουν την καταστολή και υπονομεύουν τις φοιτητικές κινητοποιήσεις!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ

Απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και αγώνα σε όλους τους φοιτητές τόσο της Σχολής όσο και όλης της Λαμίας, αλλά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γιατί τα προβλήματά μας είναι κοινά και μόνο συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Επίσης, καλούμε στο πλάι μας την τοπική κοινωνία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr