Πανεπιστήμιο σκέφτεται τη διεξαγωγή μαθημάτων στη φοιτητική εστία λόγω του κρύου

Πανεπιστήμιο σκέφτεται τη διεξαγωγή μαθημάτων στη φοιτητική εστία λόγω του κρύου που επικρατεί στις αίθουσες

Χωρίς θέρμανση στις αίθουσες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα οι φοιτητές σε Τμήματα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας σε Γρεβενά και Φλώρινα.

Όπως κατήγγειλαν φοιτήτριες στο greveniotis (τοπικό Μέσο Ενημέρωσης), στα Γρεβενά οι φοιτητές δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω του κρύου που επικρατεί στις αίθουσες, ενώ δεν έχουν λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους υπεύθυνους σχετικά με το πως θα λυθεί το ζήτημα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου η διοίκηση της σχολής σκέφτεται την μεταφορά των φοιτητών στην φοιτητική εστία για να μην χαθούν μαθήματα.

Σχετικές δηλώσεις φοιτητριών:

Στη Φλώρινα, οι θερμοστάτες άνοιξαν μετά από παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι φοιτητές στις Γραμματείες των Τμημάτων Νηπιαγωγών και Παιδαγωγών Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας καλούν τους φοιτητές σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στους Προέδρους των τμημάτων του Ιδρύματος, προκειμένου να διεκδικήσουν η διοίκηση να λάβει κάθε μέτρο για την εξασφάλιση της θέρμανσης στους χώρους του Πανεπιστημίου και των φοιτητικών εστιών χωρίς καμία επιβάρυνση των φοιτητών. Απαιτούν να ανοίξουν τώρα οι λέβητες και να γεμίσουν όλες οι δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης σε όλες τις πόλεις.

«Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε μάθημα σε κρύες αίθουσες», τονίζουν και προσθέτουν: «Μόλις έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία και οι φοιτητές καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κρύες αίθουσες. Την ώρα που ακούμε από παντού ότι έρχεται ένας ''δύσκολος χειμώνας'', που βλέπουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το πανεπιστήμιο δεν εξασφαλίζει ότι μέσα στις αίθουσες θα έχουμε κατάλληλη θερμοκρασία χώρου ώστε οι φοιτητές να παρακολουθούν απρόσκοπτα τις διαλέξεις. Η διοίκηση, επιλέγει στο όνομα της εξοικονόμησης ενέργειας, να μην ανοίξουν ακόμα οι θερμοστάτες ή να κάνουμε σκόντο από τις ανάγκες που έχουμε ως φοιτητές. Αυτό συμβαίνει στη Φλώρινα, αυτό καταγγέλλουν και φοιτητές στα Γρεβενά.

Γνωρίζουμε ότι η πάγια υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ μας έχει φέρει σε αυτή τη κατάσταση, όμως δεν ανεχόμαστε να σπουδάζουμε με αυτούς τους όρους, όταν για κάποιους είναι καλοκαίρι, για αυτούς που αισχροκερδούν και πατούν πάνω στις ανάγκες μας για θέρμανση».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr