Menu

 Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος υπέγραψε Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη στις 25.08.2022 στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην υπογραφή του εν λόγω μνημονίου οδήγησε η συναντίληψη των δύο συμβαλλόμενων μερών, της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα της νεολαίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η αναγκαιότητα παρεμβάσεων εκ μέρους της Πολιτείας με στόχο την ανάσχεση του φαινομένου της εκροής σημαντικού έμψυχου δυναμικού, κυρίως των νέων, προς άλλες χώρες. Αντικείμενο του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου αποτελεί η διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας και της επιλογής των πεδίων δράσης σε περιοχές αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν από κοινού οι δυο φορείς, καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης και δημιουργίας δεσμών των εκπαιδευτικών δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης της περιοχής με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την παραγωγή και την τοπική αγορά εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μετατροπή του Ι.Ε.Κ. Κοζάνης σε Πειραματικό με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων και πράσινων ειδικοτήτων μέσω της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με τη συμμετοχή και των δύο μερών θα διαμορφωθούν σταδιακά σε προτεινόμενες δράσεις που εμπίπτουν σε πεδία συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος που θα εξειδικευτούν στη συνέχεια υπό τη μορφή «Προγραμματικής Συμφωνίας». Τα πεδία συνεργασίας καθώς και οι «Προγραμματικές Συμφωνίες» που θα προτείνονται, θα εξετάζονται και θα επικυρώνονται από τον Γενικό Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα ασκούν συντονιστικό ρόλο.  


Τέλος, για την εφαρμογή του παρόντος Πρωτοκόλλου, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή από τα δύο μέρη, η οποία θα αναλάβει να διαμορφώσει προτάσεις σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr